“The Constant Gardener” med Ralph Fiennes och Rachel Weisz

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 juli 2008
- Torbjörn Sassersson red.

The Constant Gardener Den här filmen liknar filmen: ”Den engelska patienten” också den med Ralph Fiennes. Ett främmande land, en passionerad romans på väg mot sin avgrund och ett krigstema.

Betyg 5 av 5

I filmen ”The Constant Gardener” är det yttre hotet ett oetiskt läkemedelsbolag mot vilket en ensam ung sanningssökande kvinna bedriver ett krig.

Läkemedelsbolaget och dess partnerföretag har fått vittring på en mångmiljardintäkt och företagsledarna skyr inga medel för att säkra framgång även om fattiga afrikaner i massor sätter livet till. Med sig i investeringen har de nyckelpersoner inom den brittiska regeringen.

Filmen utspelas i London och i ett afrikanskt land perfekt för att testa nya läkemedel utan vidare hänsynstagande mot de ofrivilliga försöksoffren.

John le Carré skrev manus och han arbetade enligt flera källor inom den brittiska underrättelsetjänsten, vilket gav honom stoff att skriva utifrån.

Läs mer: John le Carré – författaren som var en spion

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice