Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Hallands Nyheter: Mona Nilsson varnar för laptops till skolelever

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 november 2010
- Torbjörn Sassersson

mona nilsson Enligt journalisten Mona Nilsson kan Falkenbergselevernas dalande betyg bero på strålningen från elevernas datorer. Hon är kritisk till att även Varbergs elever nu ska få bärbara datorer.

Text: Ulrika Ernström,  Hallands Nyheter

Varnar för strålningen. Mona Nilsson har bland annat skrivit boken ”Mobiltelefonins hälsorisker – Fakta om vår tids största miljö- och hälsoskandal”. I går föreläste hon i Folkets hus i Varberg, och i dag är hon i Halmstad. Mona Nilsson, som är uppvuxen i Falkenberg, har ägnat åtta år åt frågan om riskerna med trådlös kommunikation. Hon anser att strålningen från mobiltelefoner, 3G-master och bärbara datorer innebär en allvarlig hälsorisk, och hänvisar till att flera forskningsrapporter och läkare drar denna slutsats. I Falkenberg har skolbetygen dalat efter att eleverna fått bärbara datorer. Mona har en förklaring.

Jag kan inte säga att det beror på strålningen, men det är en möjlig orsak. Mikrovågsstrålning från trådlösa nätverk påverkar centrala nervsystemet, vilket kan leda till sämre inlärningsförmåga, koncentration och minne. På längre sikt kan effekterna bli cancer, säger hon.

Läs den kompletta artikeln i Hallands Nyheter

Läs fler artiklar av Mona Nilsson

Besök Mona Nilssons blogg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq