Demokratin och stormedierna ligger ute på korrupt entrepenad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 april 2011
- NewsVoice redaktion
Lars Bern på Newsmill

Lars Bern på Newsmill

Bakgrund: en debattartikel på Newsmill

Lars Bern som är ledamot i Stiftelsen Svenska Dagbladet skriver i en het debattartikel på Newsmill att de stora medierna är för okritiska mot hur vetenskapen missbrukas av makthavare och lobbyister. Konsekvensen är förödande för samhället. Lars Bern menar t ex att föreningen Vetenskap och Folkbildning, som han kallar politisk aktivistorganisation, utnyttjar läget för att försöka eliminera kritiska röster mot försöken att snabbt etablera vetenskapligt-politiskt korrekta “sanningar”. Frågan är nu vad konsekvensen blir för Lars Bern och hur styrelsen på SvD kommer att reagera.

Lars Berns artikel förtjänar att läsas i sin helhet på Newsmill, men nedan vill NewsVoice särskilt publicera ett debattsvar skrivet av pseudonymen Berg Säker. Träffsäkerheten blir förödande när bladet väl tas från munnen. / Torbjörn Sassersson, redaktör


Den ansvarslösa demokratin!

Lars Berns analys är sann och därigenom ett tragiskt dokument på tillståndet i demokratin. Vi kan inte längre lita på våra demokratiska institutioner. Internationaliseringen av politiken med den “outsourcing” av de demokratiska funktionerna och tillhörande beslutsprocesser korrumperas genom både FN och EU.

Texten är publicerad med tillstånd av pseudonymen: Berg Säker

Vi har helt enkelt skänkt bort de kvalitetskrav vi har rätt att ställa på våra demokratiska beslut till korrupta organisationer med starka särintressen som styr över råd, analyser och sammanställningar. Utvecklingen här hemma är inte mycket bättre. Utan en välfinansierad lobbyorganisation har inte bättre ideer eller alternativa röster en sportkeps.

Våra medier har verkligen förtjänat det låga förtroende som allmänheten har för den. Den kvalitativa ärliga raka journalismen finns på nätet. Den korrumperade desinformativa manipulativa finns inom “public service”.

Newsmills existens är i sig en liten motståndsrörelse mot det informationsmonopol gammelmedia försöker bibehålla. Nätet är det mest värdefulla demokratiska instrument som tillförts medborgarmakten och medborgarbildningen. Det ger oss en helt annan möjlighet att få insyn i de politiska besluten, men ingen makt att påverka det etablissemang som låst in sig rädda för den kunskap vi besitter om dem.

Jag har alltid sett EU och FN som organisationer för mänskliga rättigheter och demokratiska reformer. Med kunskap om vad som faktiskt sker i dessa korridorer är jag nu medveten om att de istället utgör det största hotet emot demokratisk insyn och kontroll.

Möjligheten att granska och utmäta ansvar från dessa organisationer är lika lätt som att besöka planeten Pluto. Politiker gillar dessa externa “experter” som IPCC är ett bra exempel på för att kunna smita undan sitt personliga ansvar och lägga ut demokratin på korrupt entrepenad.

Naturvårdsverkets Marianne Lillieskiöld ger blanka f-n i att ställa ens de grundlägganden kraven som Naturvårdsverket själv borde lyda under och högakta, nämligen förvaltningslagstiftningens krav på att våra myndigheter ska vara sakliga och opartiska.

Med kännedom om att fem av artontusen referenser i den senaste IPCC-rapporten var hämtade ifrån aktivistlitteratur och aktivisttidningar så föranleder det ingen som helst reaktion ifrån Naturvårdsverket och naturligtvis inte vår 100%:igt korrupt “public service” heller.

Det korrupt sjuka har normaliserats och propagerats för. Klyftan mellan den medborgerliga makten och den verkliga har aldrig varit längre ifrån oss än nu och med FN och EU så ökar klyftan allt mer. Mitt förtroende för både demokratin och framför allt gammelmedia är totalt bortsopad.

När man ser hur kritiker till denna nya världsordning hanteras med Annika Dahlqvist och Björn Lomborg som exempel så blir man bara äcklad av det fega maktspelet. VoF [föreningen Vetenskap och Folkbildning] är ju en organisation som likt etablissemangets Hells Angels hotar de som har fräckheten att sätta på sig ett liknande klubbmärke på skinnvästen.

Det är en rackarns tur att det finns folk som i kraft av sin kompetens och civilkurage som Annika Dahlquist och Lars Bern sticker ut hakan. Utan nätet hade vi aldrig fått ta del av deras analyser. Tack Newsmill för att ni finns. Ett bästa exempel på vad som var meningen med “public service” från början.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *