Mobilstrålningsexperten Anders Ahlbom lämnar SSM:s vetenskapliga råd

publicerad 10 juni 2011
- Mona Nilsson

Efter att Mona Nilsson avslöjat att den ”oberoende experten” på mobiltelefonirisker Anders Ahlbom hade  bildat ett konsultbolag tillsammans med den TeliaSonera-anställde brodern Gunnar Ahlbom i Bryssel, tvingades Anders Ahlbom bort från IARC:s utvärdering om cancerrisker av mobiltelefoni nyligen.

Svenska Strälsäkerhetsmyndigheten SSM som i tio år anlitat Anders Ahlboms ”goda råd” om mobilstrålningsriskerna meddelade då genast att de skulle ”utreda” om konsultverksamheten kunde utgöra ett problem.

”Utredningen” fick emellertid ”läggas ner”  när den var färdig, vecka 23. Man hann inte presentera resultatet då Anders Ahlbom oväntat meddelade myndigheten att han avgick, utan förklaring:.

– Vi har ingen aning om varför han avgår. Du får vända dig till Anders Ahlbom själv. Han anger ingen orsak. Vi tog emot begäran och tycker det är väldigt tråkigt, förklarar Helene Asp för mig och hänvisar till pressmeddelandet från SSM som meddelar avgången.

Läs hela artikeln

Sveriges Radio: Jävanklagad expert på mobilstrålning avgår

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Vi får se om det blir fler personer inom SSM som har jävsituationer. Mona Nilsson lär veta om så är fallet.

  • Ja, det är ju tydligt att han avgår för att slippa en besvärlig utredning. Hans avgång är också ett erkännande om att hans kritiker har rätt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *