Ökande autism tyder på miljögifter men injektion av kemikalier (vaccin) diskuteras ej

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juli 2011
- NewsVoice redaktion

Scientific American publicerade 2009 en vetenskaplig rapport från det kaliforniska MIND-institutet som misstänkliggör miljöfaktorer såsom bekämpningsmedel, mjukgörare i plast, kemikalier i hushållen samt andra gifter vi får i oss som orsaken till den dramatiska ökningen av autism i USA. Frågan om skador från vaccin undviks som vanligt.

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Kalifornien hade den mest dramatiska ökningen. Antalet fall ökade från 205 under 1990 till fler än 3000 år 2006 och sedan dess har den eskalerande ökningen fortsatt skriver tidningen. Idag skriver DN om ytterligare två rapporter från Stanford University respektive sjukförsäkringsföretaget Kaiser Permanente som pekar i samma riktning. Att en ökande autism kan bortförklaras som bättre diagnosticeringsmetoder avfärdas. Istället slås fast att antalet fall ökar i sig de facto.

DN sammanfattar:

“De båda upptäckterna ger en fingervisning om att yttre påverkan i livmodern – exempelvis mediciner eller infektioner – kan vara en utlösande faktor för autism hos barn som redan är genetiskt mottagliga för sjukdomen.”

En medicin som inte omnämns i dessa rapporter är vaccin. Vaccinationsmotståndare har framför allt i USA i många år hävdat att ohälsosamma tillsatser i vaccin kan vara en orsaken till ökningen av autism, nämligen thimerosal (kvicksilverförening) och andra konserveringsmedel.

Styrkan i deras argumentation finns i en jämförelse mellan halterna av gifter som kommer in i kroppen från miljön respektive vid vaccination. De menar att halten av gifter som vi utsätts för i den allmänna miljön är låg medan halten vi utsätts för vid en direkt injektion av vaccin är mycket högre. Tanken är logisk. Det är skillnad på att bli utsatt för små halter i miljön och en direkt injektion rakt in i kroppen av artificiella ämnen.

Sedan har vi narkolepsiskandalen i Skandinavien där svenska myndigheter medgivit sambandet mellan svininfluensavaccinet och narkolepsi. Likheten mellan t ex autism och narkolepsi är att båda sjukdomarna handlar om allvarliga neurologiska förändringar och likheterna mellan USA och Sverige är den oerhört höga förekomsten av vaccinationer. Detta är indikationer som antyder ett eventuellt samband mellan vaccin och flera neurologiska sjukdomar.

Men forskningsrapporterna från University of California-Davis och Stanford University tar inte upp den diskussionen om vaccin utan istället resonerar man generellt runt “gifter i miljön” som orsaken till autism. Det är legio. Att peka ut en enskild faktor vågar man inte utan det är säkrare att i största allmänhet diskutera “miljögifter”.

Problemet är att det leder inte till en lösning utan endast till “behovet av mer forskning” i all oändlighet medan hela populationer lider av konsekvenserna trots att vi säkert vet att alla kemikalier ursprungligen kommer från industrin. Och slutligen diskuteras som vanligt aldrig den mest uppenbara källan till höga halter av artificiella ämnen i kroppen, ämnen som dessutom injiceras direkt in i kroppen på spädbarn och vuxna.

De flesta fall av autism konstateras mycket tidigt i livet. Det har bla lett till uppfattningen att autism kan vara genetiskt, men resonemanget tar ej med i beräkning att en treåring redan fått en lång serie av vaccinationer och fler lär det bli i och med det ökande industriella intresset för genmedicin och tendensen att preventivt vaccinera bort allt fler former av sjukdomar innan de ens uppstått.


Relaterat

DN: Autism inte bara genetiskt betingat

NewsVoice: Narkolepsiskandalen är lika stor som neurosedynskandalen

Scientific American: New Study: Autism Linked to Environment

Rapport: Genetic Heritability and Shared Environmental Factors Among Twin Pairs With Autism

Finding Dulcinea: California’s Autism Increase Is No Myth, Study Says

Rapport: Antidepressant Use During Pregnancy and Childhood Autism Spectrum Disorders

Rapport: Genetic Heritability and Shared Environmental Factors Among Twin Pairs With Autism

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Du kan debattera hederligt bortsett från att du beskriver din meningsmotståndare som “förvirrad”. Det hamnar på ditt minuskonto.

    😉

  • Tackar för svaret och tack för uppmuntran att besöka länken jag skickade!

    Oavsett om SBM är en “lobbyistsajt” eller inte så är all information där länkad till vetenskapliga publikationer. Läs gärna studierna de refererat till, (tro inte bara på vad de (eller vad Admin här) säger). Var skeptisk!!!
    Narkolepsi-vaccin länken som postulerats verkar förövrigt mycket interessant, och jag är säker på att mycket forskning redan är igång på detta område!

    Med detta avslutar jag denna diskussion, och är mycket nöjd över att fått in länken till Science Based Medicine på detta forum.

    Ha det bäst!

  • Tack för ditt inlägg. Besök gärna Henrik Johanssons länk Science Based Medicine, en lobbyistsajt, för att få en uppfattning om hur industrin och vaccinationstroende läkare argumenterar. De använder samma ”fear based-metoder” som vaccinationsmotståndarna.

    Henrik skriver felaktigt att det finns bevis för att vaccinationer inte leder till autism. Det finns i själva verket inga sådana bevis. Däremot finns ett tydligt samband mellan tex svininfluensavaccinet och den mycket invalidiserande sjukdomen Narkolepsi och i USA hävdar en växande grupp av skeptiker att vaccin kan ge autism, immunologiska samt neurologiska skador.

    I USA ökar trycket mot FDA och läkemedelsbranschen iom att föräldrar, jurister och läkare allt mer ifrågasätter vaccin. Det går alltså inte att få en uppfattning om den egentliga situationen kring skadorna runt vaccin bara genom att läsa svenska nyheter.

    I Sverige tycks vaccin förbli en helig ko. Man får inte kritisera vaccin. Allra minst läkare. Man straffar helt enkelt ut alla läkare som inte faller in i ledet.

    • Är inte det ganska allvarligt att läkare har den pressen på sig? Att inte våga uttrycka vad man innerst inne känner om vissa vacciner t.ex.
      Jag tycker det vittnar om dålig rättssäkerhet för läkare och patienter i Sverige om man inte kan ta tag i yttrandefriheten. Man får säga vad man vill, men med riskern bli utfryst, tappa jobbet och karriären, annars har vi den största yttrandefriheten…

  • skickar igen,

    Hej!

    Vetenskapen har tydligt visat att vaccin inte är en orsak till autism. Så varför vill du att en vetenskaplig artikel ska diskutera vaccin? Vad som inte kommer leda till en lösning av autism är att fortsätta undersöka om vaccin är orsaken!

    Om det är någon mer än Torbjörn som är lite förvirrad här så kan jag rekomendera lite lätt läsning från
    http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/category/vaccines/
    där det också finns refferencer till alla vetenskapliga articklar värda att läsa!

    Ha det fint!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *