11 KOMMENTARER

 1. Enligt min dietist kan man overdosera pa de fettlosliga vitaminerna D, A, E och K. De andra gor kroppen sig av med via urinen om man inte behover det.

 2. Tack för att ni tar kosttillskotten i försvar och tar med studier och siffror. Jag har arbetat som näringsterapeut och mött tusentals människor som varit sjuka på grund av näringsbrister eller läkemedel som blivit friskare och fått bättre livskvalitet. Många som varit långtidssjuka har kunnat börja arbeta igen och de flesta har fått avsevärt större kontroll över sin hälsa genom ökad kunskap, både om kost, näring och sina egna kroppsignaler. Vår mat ger oss inte längre tillräckligt med alla näringsämnen, men tyvärr desto mer av kemikalier, läkemedelsrester och tungmetaller – faktorer som ställer än högre krav på kroppens avgiftningsorgan, vilka kräver än mer näring.

 3. Det stämmer Eva, men man kan diskutera vad överdosering är eftersom rekommenderat intag ofta är satt för att man inte ska få brist, alltså det behöver inte vara relaterat till optimal hälsa.

  ”A-vitamin” är för övrigt ingen vitamin utan en steroid och är direkt farligt som tillskott.

 4. ”Trägen vinner” – Varför vinner trägen – om marknadens kunskap, tänk och handling är rätt???

  David Icke lär marknaden att välja information – med hjälp av trafikljuset ”Stop, Think and Act” !

  Marknaden är alltid humana resurser som i tid och rum arbetar och förbrukar egen och andras eFergi (funktionell energi) på att i tid och rum LYDA statisk, empirisk eller logiskt mätbar information eller FÖRSTÅ dynamisk och kreativ information, om det allmännas ansvar och risk, vid fördragsbrott mot EN drabbad enskild medborgare eller om En näringsverksamhet som tillverkat eller importerat PRODUKT med säkerhetsbrist, har STRIKT produktansvar under 10 års tid, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES eller EU.

  Trägen vinner bara om konsumentens kunskap, tänk och handling inte vill, kan OCH vågar förstå!

 5. Bra artikel, som jag tycker belyser lite hur det går till och hur det allmänna läget är. Jag tycker det är svårt värdera det vetenskapliga sanningarna tekniskt. Det kanske inte är många som kan. Det man kan ana är ju de starka strömningarna mot alternativa medel eller behandlingar som råder i det etablerade leden. De strömningarna liknar för det mesta en sekteristisk tro, där ingen bryr sig om fakta som sker i verkligheten. Det skeenden som bl.a. vittnar om de 100 000 som avlider i USA varje år p.g.a. kemiska läkemedel eller de 2 miljoner som varje år blivit sjuka pga. läkemedel. Om nu alternativa läkemedel inte har någon verkan, som de påstår, så kan man undra varför de är så angelägna förbjuda dem? Finns det alltför stora ekonomiska intressen att slå vakt om?
  Jag kan inte låta bli tänka på en sak jag läst, att innan en människas sjukdom uppstår finns redan något i naturen, som kan läka den. Ja jag vet inte, men varför inte, kan jag spekulera i tanken 🙂

 6. Tack för en bra insats att försvara vår rätt till att själva få välja vad vi stoppar i oss. Det är konstigt att myndigheterna inte reagerar på sådana bortkastade intag som t ex chips eller Fun Light (sist jag läste på den etiketten fanns där inget i innehållet som kunde kvalificeras som mat..)!

  Jag vet att det nedan är utanför ämnet, men det berör oss alla och vi måste verkligen försöka stoppa vansinnet så fort som möjligt!

  Har ni sett avtalet man snickrat ihop i Durban? Läs gärna Lord Moncktons ”översättning” av dokumentet, som i princip är ett självmordsdokument för hela Västs ekonomi och demokrati. Ett totalt maktövertagande baserat på ytterligare lögner! Kommittéer som är helt utanför demokratisk valbarhet ska bestämma och kontrollera våra liv och rättigheter. Nu är det inte bara mat och medicin, nu är det hur vi värmer våra hus, hur och vad vi reser med, etc.

  Konstigt nog verkar miljön må mycket bättre bara vi betalar, för det tycks ha varit mötets viktigaste inriktning! Inte diskuterades hur vi ska kunna köpa mat som är närproducerad eller att försöka lägga arbeten på mindre orter för att minska arbetsresor och långväga transporter. Inte heller om något förbud mot att tillverka och transportera produkter som i princip går sönder efter första användandet, eller andra självklara åtgärder som borde ventilerats, om man nu verkligen ÄR orolig för utsläppen.

  Dessutom hade man inte ett enda möte som handlade om den vetenskapliga sidan inom klimatforskningen (enligt järnvägsingenjören Patchuri, ledare för FNs klimatpanel). Inte så konstigt, för den vetenskapliga uppfattningen är inte (längre?) på samma linje som FN! Jorden har inte värmts sedan 1998. (Brisbane hade 7/12 den kallaste sommartemp sedan 1880 t ex..)

  Och genom att vifta med trollspöet ska alla krig ta slut, de släpper ut MASSOR av CO2! (Plutonium, folkmord och andra biprodukter är tydligen inte lika illa..).
  Trots att FNs huvudsyfte var just att få slut på krig och lidande har de inte lyckats med det på 60 år, men NU ska man tydligen kunna beordra bort det, i miljöns namn!
  Helt otroligt!!!
  http://wattsupwiththat.com/2011/12/09/durban-what-the-media-are-not-telling-you/#more-52760

 7. MIDDAGSDAGS:
  stressade menlösa tomater odlade i mineralull…uppiffade med glutamatkrydda till det microugnstillagad GMO-fisk och vattning potatis från urlakade jordar detta sköljes sedan ner med coca cola aspartam light

  mumsfillibabba!

  och när tröttheten, håglösheten och huvudvärken sätter in kan man boosta med sött svart kaffe och paracetamol och prozak

  vem behöver väl kostillskott?
  sånt är för veklingar

 8. Lotta, smaklig måltid!

  Lotta, du är smart om du vill, kan eller vågar lära dig värdera, värdesäkra och välja produkt (kosttillskott) av humana resurser, som lokalt på den inre marknaden representerar en näringsvÄrksamhet, med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist mot enskild konsument.

  Skattefritt skadestånd av näringsvÄrksamhet, där styrelsen har solidariskt betalningsansvar för böter och skadestånd under 10 år, är det incitament som lagstiftare och kontrollmakt TROR vill, kan eller vågar förändra din mentala kunskap, tänk och handling, att köpa kosttillskott i nutid och nära framtid, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i Europeiska unionen.

 9. Författaren till artikeln har nog inte full förståelse för hur dödsorsak anges i register. När läkaren anger dödsorsak efter en persons död skriver hon eller han en konkret orsak som tex hjärtinfarkt, propp till lungan, lungcancer etc. Finns det ett känt, erkänt och väldigt tydligt samband med tex alkoholmissbruk eller rökning anges (ibland) även det, tex småcellig lungcancer – rökning, skrumplever – alkoholmissbruk. Att intag alternativt överintag av kosttillskott skulle anges är verklighetsfrämmande såvida personen ifråga inte svalt 5 burkar på samma gång. Där kan en förklaring finnas till att man inte hittar naturläkemedel o dyl ( eller för den delen ”vanliga” läkemedel ) i registret. Precis som man sällan hittar ”mångårig överkonsumtion av chips” som orsak till död i hjärtinfarkt.
  Jag är själv medveten om läkemedelsindustrins vinstintresse och om hur man försöker sälja så mycket som möjligt och skapa nya indikationer. Men om man nu är så rädd för konkurrensen från dessa vitaminer mm, varför då inte själva tillverka och sälja dem och hävda att man blir ÄNNU friskare tillsammans med deras läkemedel?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here