Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Statsterrorism – Svensk vapenexport världsledande medan politikerna pratar om mänskliga rättigheter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2012
- NewsVoice redaktion

SVENSKA FREDS. Svenska politiker pratar om demokrati och mänskliga rättigheter till höger och vänster. Men samtidigt tillåter de export av krigsmateriel för miljardbelopp till diktaturer runtom i världen.

Text: Svenska Freds

Vår vapenexport bidrar till att upprätthålla förtrycket och legitimera regimerna. Det är också ett demokratiskt problem att vapenaffärerna hemligstämplas så att ingen kan ställas till svars.

Svenska Freds kräver ett stopp för svensk vapenexport till diktaturer. Utnyttja din demokratiska rättighet, gör din röst hörd och skriv under vår misstroendeförklaring mot vapenexporten. Du kan skriva under genom att sms:a ”demokrati”, mellanslag och ditt namn till 72950, eller skriv under direkt på webben.

Läs mer och underteckna

Relaterat

SvD: Försvarsexport för 13,9 miljarder

SvD: 78 länder köpte svenska vapen 2002-2011


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq