Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Varför begår svenska läkare självmord?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 mars 2013
- Torbjörn Sassersson
Läkare och sjukhusekonom diskuterar - Crestock.com

NewsVoice söker personer som arbetar som eller har arbetat som läkare och överlevt sina egna självmordsförsök alternativt övervägt att begå självmord, men inte försökt.

Frågan som söker svar är: Varför ville du ta ditt liv?

Det finns flera studier på varför läkare vill ta sitt liv, men det är inte helt klart vad motiven är. Det räcker inte med svaret att “läkare är mer deprimerade”. Varför är läkare mer deprimerade? Vad är det i själva yrket som gör läkare till det mest [eller ett av de mest] självmordsdrabbade yrkena av alla yrken?

Berätta gärna din historia. Du kan vara anonym. Målet är att redogöra för några personliga vittnesmål om orsaken till varför svenska läkare begår självmord och varför läkare är så deprimerade att de överväger att ta sina liv.

Kontakta NewsVoice

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq