Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kerstins resa med cancer – Bli frisk genom samarbete med kroppens självläkande förmåga

publicerad 3 juni 2013
- Kerstin Unger-Salén
Kerstin Unger-Salén

Kerstin-Unger-SalenKerstin Unger-Saléns vittnesmål: “Min resa med cancer” handlar om hur hon blev frisk från cancer med hjälp av kroppens egen självläkande förmåga. I en tidigare artikel i NewsVoice “Kerstin botade cancern med alternativmetoder” går hon igenom tänkandet runt cancerbehandling i större drag, men här går hon in på detaljerna.

Text och foto: Kerstin Unger Salén, blogg: Alltomcancer.com | Gå direkt till:“Hur gjorde Kerstin för att bota sin cancer?”

En dag för 16 år sedan när jag stod och målade, ringde min gynekolog från Sverige och meddelade att jag hade livmodercancer. Han uppmanade mig att komma hem inom en vecka för att opereras och sen skulle jag påbörja cellgiftbehandling och antar jag, strålning.

Hur många har inte nåtts av samma cancerbesked som jag fick?

Cancer är en epidemi och snart kommer varannan människa får cancer någon gång i sitt liv, så jag förstod att det här var jag inte ensam om. Det är en degenerativ ålderssjukdom som kryper allt längre ner i åldrarna ju mer vår omgivning blir förgiftad och vi fortsätter äta en typisk västerländsk diet som består av alltför mycket socker, processade matvaror och kött.

Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer för den framställs som den värsta fienden som kan invadera våra kroppar. Jag ifrågasätter sanningshalten i det påståendet och är övertygad om att cancer är konsekvensen av en ohållbar situation i kroppen. Det är en sista strategi för cellerna att överleva. Inte en en fientlig invasion som händer utan anledning.

Oavsett hur vi upplever cancer utlöser ett sådant besked en personlig kris i vårt inre som kan bli en rejäl ögonöppnare. I mitt fall ändrade det radikalt på mitt perspektiv om hur allas vår hälsa påverkas direkt av miljöförstöring, i kroppen och på jorden.

Jag ställdes inför mitt livs största utmaning

Eftersom både min pappa och bror dött i cancer trots att de gått igenom de normala behandlingsrutinerna, insåg jag att skolmedicinen inte kan erbjuda några garantier för att bli frisk. Jag valde därför att bli involverad i min egen läkningsprocess. Jag ville pröva att först försöka vända förloppet innan jag gick med på att opereras, ta cellgifter och eventuellt strålning.

Den som väljer att satsa helt på den giftfria och naturliga vägen bör nog, liksom jag själv gjorde, sätta en tidsgräns för hur länge det får dröja innan en positiv förändring uppnåtts. Man ska inte vänta inte för länge.

Du har tid att pröva alternativa benhandlingsmetoder

Man kan använda den tidslucka som oftast finns i väntan på operation eller behandling för att sätta igång med omläggning av kost etc., eller bege sig till en holistisk och integrativ cancerklinik i utomlands.

När jag intervjuade en före detta onkolog från Karolinska Sjukhuset förklarade han för mig att för det mesta spelar det ingen roll om behandlingen påbörjas direkt eller några månader senare. Han menade att cancer tagit så lång tid på sig att utvecklas, att en månad eller två inte brukar ha någon avgörande betydelse för utkomsten av behandlingen.

Det är bra att veta. Den tiden kan användas för att försöka stanna upp cancerväxten och åstadkomma en positiv förändring.

Det faktum att jag blev frisk är ingen garanti för att den som eventuellt har cancer och läser detta, också ska bli frisk. Alla fall är unika, men många forskningsstudier visar att det går att förebygga cancer på många olika sätt och det finns effektiva och ogiftiga cancerterapier som verkar på ett skonsamt sätt.

Visst hade jag mina stunder av rädsla men inför perspektivet att tvingas gå med på de giftiga behandlingar i skolmedicinens försorg, valde jag det som föreföll minst skrämmande i mina ögon.

När vi förstår vad som medverkar till cancer  vet vi också hur den kan botas

Den självläkande människan av Sanna Ehdin AnandalaDessutom är jag övertygad om att det inte räcker att ensidigt försöka eliminera tumören utan att också ha undanröjt det som ger upphov till cancern. Först ville jag inleda ett samarbete med min egen kropp och inte börja med en veritabel krigföring vilket gängse cancerbehandlingar oftast innebär. Många läkare och onkologer som arbetar på komplementärmedicinska cancerkliniker i Tyskland (tex: www.Dr-Kessler.com eller Arcadiakliniken, www.arcadia-praxis.de) är eniga med mig att cancer är ett sjukt tillstånd i hela människokroppen som måste rättas till inte enbart genom att eliminera tumören.

Det är också ett medicinskt faktum att cancerceller ambulerar runt i kroppen allt som oftast under livets gång. I normala fall kan immunförsvaret eliminera dessa cancerceller.

“Vi kan ha haft cancer och den kan ha försvunnit genom
kroppens egen försorg utan att vi haft en aning om det.”

Läkaren reagerade och ansåg att Kerstin var oansvarig

Min gynekolog blev upprörd när jag meddelade att jag inte tänkte komma hem med en gång. Han tyckte jag var oansvarig och avsade sig fortsatt kontakt. För mig är det självklart att alla bör ha rätt att få utöva fritt val av vilken cancerbehandling de vill ha. Dessa val tillhör oss patienter och vår kropp eftersom det är vi och inte läkaren som måste bära konsekvensen av behandlingsbesluten.

Jag bad min läkare att sända mina papper till ett ultramodernt cancerklinik i Barcelona där jag planerade nästkommande undersökning.

“Efter 6 veckors egenterapi lät jag göra en ny biopsi och en PET-röntgen.
Det visade sig att tumören inte längre var malign och dessutom hade
den krympt. Efter ytterligare tre månader var den helt borta”.

PET-röntgen är intressant för den anses vara en av de bästa redskapen för att upptäcka cancer. Man injicerar vanligtvis radioaktivt glykos hos patienten varefter man utför en skivepitelröntgen för att upptäcka de sockerhungriga tumörcellerna. Cancerceller producerar nämligen sin energi geneom sk anaerobisk glykolys vilket betyder att cancerceller har ett stort behov av socker. Därför bör vi alla reducera vårt sockerintag och avstå helt om vi fått cancer eller håller på med rehabilitering efter vanlig cancerbehandling.

PET-röntgen finns enbart på vissa sjukhus i Sverige.

Vad förorsakar egentligen cancer?

Att vårda sina celler och veta vad de behöver för att fungera optimalt är ett viktigt steg för att förebygga cancer och se till att man inte får återfall.

Cancer förorsakas på cellnivå och av många olika skäl. En grundläggande anledning är brist på syretillförsel till kroppens celler vilket påverkar deras metabolism negativt. Det tvingar fram anaerobisk cellandning vilket också är kännetecknande för cancerceller. (Ref: Dr. Joseph Gold, MD och direktör för Syracuse, New York Cancer Research Institute samt nobelpristagaren i biokemi, Otto Warburg.)

Ytterligare faktorer som ökar risken för cancer:

  • dåliga kostvanor, näringsbrist,
  • nedsatt immunförsvar, bla till följd av dålig tarmhälsa,
  • fria radikaler,
  • lågt PHvärde eller försurning,
  • jästsvampen candida,
  • dålig livsstil och brist på motion,
  • kroniska inflammationer,
  • tungmetaller och miljögifter,
  • gammalt amalgam i tänderna,
  • inflammerade rotkanaler,
  • rökning,
  • gifter och konstiga tillsatsämnen i maten,
  • syntetiska hormoner (P-piller eller hormonersättning vid menopaus),
  • röntgen och annan strålning,
  • negativa tankar,
  • stress,
  • trauma och
  • emotionell obalans.

I 2 till 5 % av fallen kan cancer vara genetiskt betingat, i andra fall provocerad av virus och parasiter.

Läs även: “Kerstin botade cancern med alternativmetoder – Sjukvården har inte förstått grundproblemet”


Port de Soller, Mallorca

Hur gjorde Kerstin för att bota sin cancer med alternativmedicin, kost och kosttillskott?

Det behövs ett samarbete för att på ett så skonsamt sätt som möjligt hjälpa kroppen att regenerera sig själv så att den på ett naturligt sätt kunde återställa hälsan och bli av med tumören.

Foto: Google Earth – förstora fotot | Kerstin Unger-Salén har ett hälsocenter på Mallorca, Port de Soller

En nära vän till mig är utbildad till näringsspecialist för de som drabbas av cancer och henne ringde jag därför omedelbart. Hon är dessutom ett strålande exempel på hur man kan bli frisk den alternativa vägen för redan vid 28 års ålder fick hon lymfomcancer som hade spritt sig överallt.

Hon opererades, fick cellgifter och strålning i olika omgångar och slutligen var hon på väg att dö. Som sista utväg uppsökte hon en alternativ läkare i New York som föreslog att hon följde en radikal anticancer diet. Resultatet blev att hon sakta och säkert blev frisk trots att läkarna gett upp hoppet om att kunna rädda henne.

Vi är faktiskt många som framgångsrikt prövat en mera holistisk behandling av cancer, men tyvärr finns inget intresse från myndigheternas sida att ta reda på vad vi gjort eller att föra statistik på våra framgångar.

Jag påbörjade således den rekommenderade dieten, slutade röka, rättade till syrabasbalansen och avstod från alla sockerprodukter.

Energi  behövs för att cellerna ska kunna leva och utföra viktiga funktioner.Normalt sett skapas energi genom att använda syre och glykos, men i cancerceller används fermentering i den metaboliska processen. Nobelpristagaren Otto Warburg upptäckte redan på 30-talet att syrebrist leder till en förändrad metabolism som gör att cellerna så småningom övergår till att bli cancerösa. (Ref: Otto Warburg: On the Origin of Cancer Cells)

Det är därför en gåta varför det medicinska etablissemanget har “missat” denna viktiga förbindelselänk mellan socker och dess roll vid bildande av nya tumörer och metstaser.

Dietråd som påpekar hur viktigt det är att avstå från socker borde vara en självklarhet hos myndigheternas och cancerfondens rådgivning. Mig veterligen får cancerpatienter överhuvudtaget ingen specifik information om lämplig diet av onkolog eller andra canceransvariga rådgivare på sjukhusen.

Varför frågar man sig? Kan det bero på att läkarutbildningen ger ytterst begränsad utbildning i näringskunskap?

Svenska läkare får inte pröva annan vetenskapligt grundad cancerbehandling som inte inkluderar kirurgi, cellgifter och strålning

En 4-års studie vid“The National Institute of Public Health and Environmental Protection” i Nederländerna jämförde 111 fall av cancer i gallblåsan med 480 kontrollfall. De fann att cancerrisken vid sockerintag mer än fördubblades oavsett andra energikällor.

Patrick Quillin, Ph.D., R.D., C.N.S., ansvarar för näringsråd på “Cancer Treatment Centers of America” in Tulsa, Oklahoma. Quillin har också skrivit boken “Beating Cancer With Nutrition”, Nutrition Times Press, 1998.

Ytterligare en referens är: Dr. Russell Blaylock, onkolog, hjärnkirurg och forskare i neurologi har skrivit en bok som heter “Natural Strategies for Cancerpatients”.

Jag drack stora mängder mixad frukt- och grönsaksjuice

Jag åt även vissa vitamintillskott och andra viktiga kosttillskott, antioxidanter och naturprodukter mot cancerväxt och var lika rigorös med min diet som om jag hade gått för behandling på sjukhus.

Jag kände mig övertygad att det skulle gå att vända förloppet och så småningom bli helt frisk inte bara under ett 5-års period utan för gott.

Varje dag mixade jag 3 stycken grönsaks- och fruktjuicebägare bestående av 1-2 äpplen, 3-4 morötter, 4 stjälkar bladselleri, en tredjedel av en hel gurka och en tumstor skalad ingefärsrot. Helst ska dessa vara biodynamiskt odlade, men om det är omöjligt, bör de tvättas extra noggrant och morötterna skrapas.

Juicer ger ett snabbt näringsintag fyllda av enzymer och antioxidanter utan att kroppen behöver anstränga sig nämnvärt. Det går åt mycket grönsaker och äpplen och en sådan mängd skulle man inte orka med utom genom att dricka den i juiceform. Därtill behövs en bra juicemaskin.

Jag avstod från alla processade matvaror och drycker, kött och fisk, margarin och andra processade mejeriprodukter förutom kefir och keso. Jag drack inget kaffe eller vanligt svart té utan grönt té. Jag åt inga vita mjölprodukter (spagetti, pizza, bröd, bakelser och kakor) och drack ingen alkohol överhuvudtaget. Däremot åt jag en stor mängd råa och ångade grönsaker, shiitake-svamp, lök, vitlök, ingefära, råris, quinoa, nötter, frön (solros, sesam och pumpafrön) och många färska kryddväxter samt curry och ekologisk gurkmeja.

Gurkmeja anses vara ett naturligt anticancermedel. Se artikeln: “Potential Health Benefits of Turmeric”.

Avgiftning och näringstillförsel från naturliga råvaror av central betydelse

Min diet avgiftade kroppen och i början var det svårt med omläggningen som gav mig både växtvärk och huvudvärk, men redan efter en kort tid kändes det bättre. Jag förlorade några välbehövliga kilon.

“Fettet runt midjan bör undvikas för att förebygga och läka cancer och jag började så småningom få en fin färg och lyster i huden som gjorde att jag såg riktigt hälsosam ut.”

Basat vatten och detox

Drack även mycket vatten med en halv pressad citron. Citron är basbildande och det är viktigt att rätta till syrabasbalansen genom att avstå från försurande matprodukter såsom exempelvis socker som är högst försurande.

När kroppen belastas av giftiga och främmande ämnen samt en mängd överblivna avfallsprodukter försuras kroppen varvid cellerna får allt svårare att fungera naturligt.

De naturliga filtren såsom lever, njurar, och lungor hinner inte med att rensa bort allt avfall och med åren växer sophögen varpå situationen förvärras. Därför är det viktigt med detox och utrensning av tungmetaller.

Kelenering eliminerar tungmetaller

En annan behandling jag gjorde var hos Doktor Lipekki, som under många år arbetade som onkolog på Sahlgrenska sjukhuset. Efter många verksamma år, bestämde han sig för att inte längre fortsätta inom den allopatiska skolmedicinen. Han ändrade inriktning och erbjöd en terapi som kallas kelenering.

Kelenering ges till människor som lider av diverse åkommor såsom reumatism, hjärtsjukdomar och cancer. En väl beprövad metod som ges intravenöst (kan också ges oralt) och är mig veterligen utan biverkningar förutsatt att det görs av en läkare. Kelenering undanröjer tungmetaller från kroppen och kan också reaktivera enzymer och eliminera förkalkning i artärerna.

Enligt en vetenskaplig rapport är kelenering en väldokumenterad, säker och effektiv terapi som förtjänar erkännande och acceptans världen över. I Sverige har kelenering förbjudits av Socialstyrelsen.

Kelenering erbjuds i våra grannländer som tex: Schweiz vid Paracelsuskliniken och i Tyskland.

Se referenser; Cranton EM, Frackelton JP: Free radical pathology in age-associated diseases: Treatment with EDTA chelation, nutrition and antioxidants. Journal of Holistic Medicine 1984; 6 (1): 6-37. [Copyright © 1984 Elmer M. Cranton, updated 2012]

Kosttillskott, visualisering och motion bidrar till att bota cancer

Dessutom åt jag kosttillskott i formen av: extra enzymtillägg, högkvalitativ linolja (omega 3) som gärna kan blandas med keso, tillägg av B-vitaminkomplex, Q10, C vitamin, D3 vitamin (oljebaserad) och K 2, selén, spirulina, extrakt från aprikoskärnor i pillerform (vitamin B17, s.k laetrile) och magnesium, kalcium zink och potassium.

Jag promenerade minst en halvtimma dagligen och gjorde visualiseringar 2 gånger, en på förmiddagen och på kvällen. Jag insåg att jag måste göra börja leva mer i harmoni med mig själv och göra avslut med det som jag tillåtit göra mig emotionellt obalanserad.

Avslutningsvis hoppas jag denna artikel kan inspirera människor att tänka självständigt och inse att vi inte måste vara helt beroende av våra läkare. Vi kan bli medarbetare i vår egen läkningsprocess.

Text: Kerstin Unger Salén

Relaterat

NewsVoice: Kerstin botade cancern med alternativmetoder – Sjukvården har inte förstått grundproblemet

NewsVoice: Den moderna medicinens cancerbehandlingar lider av fundamentala svagheter


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq