Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nu ska migrän botas med genmedicin

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 juni 2013
- Torbjörn Sassersson

migränDEBATT. Nu har det hänt igen. Samma upplägg varje gång. En mycket stor “fin” studie har genomförts och forskare drar slutsatsen att de funnit lösningen på en sjukdom, att det är fel på våra gener. Denna gång har de hittat  fem samverkande regioner i generna som orsakar migränsmärtor.

Migränens symptom – smärtan – pekas även luddigt ut som orsaken till sjukdomen, men symptomet kan aldrig vara orsaken till en sjukdom, symptomet är resultatet av en orsak och man anser att den sitter i generna istället för att ta del av redan befintlig kunskap som pekar ut helt andra orsaker än generna.

“Studien är unik, eftersom alla de främsta forskningsinstituten inom området i USA och Europa har samarbetat. Att få till ett samarbete av det här slaget är i sig en bragd”, säger John-Anker Zwart, professor i neurologi vid Oslo universitetsjukhus till tidningen VG.

Bakom studien som publicerades av den ansedda tidskriften Nature Genetics finns Wellcome Trust Sanger Institute i Cambridge i Storbritannien. Forskarna nämner att stress kan ha “betydelse”, men verkar vara övertygade om att migrän egentligen är ärftlig, dvs genetiskt betingad.

Notera hur forskningen bakar ihop symptomen med generna för att förklara orsaken till en sjukdom istället för att ta reda på den bakomliggande orsaken. I och med att smärtan och generna pekas ut som problemet till migrän kan industrin enklare ta fram en “medicin” som ska “bota” alla migrändrabbade trots att orsaken till migrän kan variera. Det blir bättre lönsamhet. 

Du kan själv bota din migrän

Det forskningen borde fokusera på är att studera hur vaccin, gifter och föroreningar i våra födoämnen, organiska miljögifter och läkemedel dvs kemiska preparat ger migrän. Att bota migrän med förbättrad ergonomi behöver inte ens mer forskning.

Undertecknad har botat sig själv från migrän till 90% genom djupavslappning, bättre ergonomi och yoga. Det skulle inte vara möjligt om sjukdomen varit genetisk, men industrin tjänar inga pengar på vägar till självhjälp.

Läkemedelsindustrin dvs den kemtekniska industrin som härstammar från oljeindustrin, tjänar inga pengar på att du djupavslappnar, att du gör yoga eller att du sitter bättre framför datorn så att blodcirkulationen till hjärnan upprätthålls.

Industrin tjänar mest pengar på om du tror att du inte kan bota dig själv med livsstilsförändringar och egenvård. På det sättet är läkemedelsindustrin och sjukhusen som producerar respektive skriver ut smärtstillande medel och genmedicin en förvillande kunskapsfientlig verksamhet som hotar folkhälsan.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat: Genombrott i jakten på migränlindring


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq