Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Bikarbonat botade min svåra slemhosta

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juli 2013
- NewsVoice redaktion

BikarbonatBIKARBONAT – Senvintern 2013 har varit riktigt jobbig. Vad jag minns har jag haft influensa en enda gång tidigare i mitt liv och det var många år sedan. Det var föresten enda gången jag var tvungen att ställa in en föreläsning (arbetade som universitetslektor på Örebro universitet).

Text: Pia Hellertz, Örebro

Men i vintras smällde det till. Jag blev sängliggandes med 40 graders feber, enorm värk i hela kroppen och hosta. Jag hade så ont att jag nästan inte kunde vända på mig i sängen. Min svärson som är läkare trodde att jag också fått en släng av lunginflammation.

När jag efter ett par veckor började känna mig bättre och trodde att det nu var över så förvärrades hostan. Jag hostade hela tiden, dag och natt. Det slet i bröstet och jag fick ”träningsverk” i magmusklerna.

Till historien hör att jag har en lindrig KOL [Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom – KOL] på grund av dålig, ytlig andning, vilket jag började förstå tack vare läkaren Johannes Lindhs bok ”Medicinskt svårförklarliga symtom” samt Anders Olssons ”Medveten andning”. (Jag rekommenderar varmt båda böckerna.) Jag slutade ju röka för nästan 40 år sedan och förstod inte varför jag fått KOL.

När hostan var som värst och mest plågsam mailade jag till Anders Olsson och klagade. Han skickade ett recept:


Anders Olssons bikarbonatkur mot slemhosta

Vi har mängder av bikarbonat i kroppen och vid en försämrad andning är nivåerna lägre. Det gör det svårare för kroppen att upprätthålla en bra pH-balans då bikarbonatbufferten säkerställer detta.

  • Dag 1-3: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten max 4 gånger om dagen med två timmars mellanrum.
  •  Dag 4 och tills problemen är borta: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten 1 gång per dag
  • Tänk på att dricka tillräckligt med vatten då bikarbonat innehåller natrium (salt består av natriumklorid). Ett enkelt sätt att kontrollera om du får i dig tillräckligt med vatten är att kolla lukt och färg på din urin. Gult till ljusgult och väldigt svag eller ingen lukt indikerar att du får i dig tillräckligt med vatten
  • Bikarbonat bör ej tas i samband med tyngre måltider, exempelvis kött från ko och gris.

OBS! Bikarbonatkuren bör inte pågå längre än 14 dagar eller tas av personer med nedsatt njurfunktion.

Källa: Anders Olsson, Medvetenandning.se/boken

Bota-slemhosta-med-bikarbonatJag följde kuren och det var helt mirakulöst. Den natten sov jag utan att hosta en enda gång. Dagen efter hostade jag bara en gång. Sedan dess har jag knappast hostat alls, trots att hosta följer med KOL. När jag känner tendensen så tar jag ett glas bikarbonat. Tänk att läkande kan vara så enkelt!

Vanligt natriumbikarbonat, som är den aktiva ingrediensen i bakpulver, har en rad läkande effekter på kroppen – för att det ändrar pH-balansen och ökar syresättningen till cellerna. Du kan testa att göra bad, dricka det, spraya det på kroppen och nedan redogörs för fantastiska resultat och hur man gör.

Läs även: Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

Bikarbonat används även mot myror i hemmet och det tar bort lukter, fläckar m.m. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar, tar bort dålig lukt.

Om man får positiv effekt av bikarbonat i kroppen tyder det på att man har en andning med förbättringspotential. Det innebär en hämmad andning som sänkt kroppens nivåer av koldioxid och skapat en pH-obalans. Det kan orsakas av stress, obalanserd kost, sömnbrist, infektioner m.m.

Bikarbonat (HCO3-) innehåller stora mängder koldioxid (CO2). Ett bad i bikarbonat blir som ett egentillverkat koldioxidbad, då vi tar upp en del koldioxid genom huden.” (Info från Sanna Ehdins blogg)

Text: Pia Hellertz

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq