Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Oleum Basileum botar slemansamling i luftrören vid förkylning

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 november 2013
- Torbjörn Sassersson

Oleum-BasileumVid förkylning med slemproblem som sätter sig i luftrören har det blivit en standardbehandling för mig att använda Oleum Basileum som innehåller eteriska aromatiska växtoljor. Det är mycket effektivt för att få upp allt slem.

Behandling
Jag brukar koka upp en halv liter vatten i en kastrull, hälla in en eller två droppar Oleum Basileum, hålla huvudet strax ovanför kastrullen och sedan täcka över med en handduk. Bäst är att stänga ögonen. Under handduken andas man in de eteriska oljorna och de luktar mycket gott, även om det känns beskt i munnen. Jag andas in oljorna genom både munnen och näsan under ett par minuter. Därefter upprepar jag proceduren 2 gånger och varje gång fyller jag på med 1 eller 2 droppar olja.

oleum-basileum-10-ml-0Effekten kommer snabbt
Upp kommer slemmet. Man snyter sig och hostar. Allt lossnar. Man blir inte botad från förkylningen, men hostan lindras och man botar definitivt slemansamlingarna i luftrör och näsa.

Du kan ta behandlingen 2-3 gånger per dag och en gång på natten om det behövs. Vitapost som säljer Oleum Basileum på webben rekommenderar även att oljan kan droppas på bastustenarna vid bastubad eller att oljan droppas på en näsduk som man kan andas igenom.

Jag rekommenderar att du kombinerar denna behandling med att dricka något lämpligt örtte.

Oleum Basileum består av en oljeblandning bestående av: pepparmyntolja, eukalyptusolja, kajeputolja, vintergrönolja, enbärsolja och kryddnejlikeolja.

Oleum Basileum säljs via AB Atoma (ombud) och finns på vissa apotek. Produkten blev omklassificerad 2012 från naturläkemedel till växtbaserat läkemedel enligt AB Atoma som säljer produkten till apoteken.

Text. Torbjörn Sassersson


Relaterat

Pricerunner om Oleum Basileum

AB Atoma om Oleum Basileum



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq