Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Vardagsmat eller granat

publicerad 8 november 2013
- Christer Nylander

Ohälsa och sjukdom kostar Sverige över 800 miljarder per år enligt Ramsberg och Ekelund i Ekonomisk Debatt nr 5 2011.

Om vi inkluderar kostnaderna för alla andra hundratals samhällsproblem så borde vi med råge passera hälften av bruttonationalprodukten. Dessa nivåer är helt oacceptabla och indikerar ett gigantiskt systemfel.

Var finns debatten?

Har specialiseringen gått så långt att ingen expert eller forskare kan se helheten längre? Är vi offer för en långsam invaggning där ingen längre bryr sig? Eller är vi så hjärntvättade och förvirrade av desinformation från tankesmedjor, PR-byråer och tidningsartiklar att vi fortfarande tror att Sverige är ett föregångsland. Eller är det kanske all reklam som flyttar fokus till konsumtion, utseende och annan förströelse.

Någonting är definitivt fel! Kan jag som människa vänta med att höja min röst för att väcka dessa frågor? Nej, för då gör andra likadant. Vi håller alla i en granat som utan tvekan kommer att explodera om vi inte agerar nu. Varje medborgare bör finna sitt sätt att bidra i denna ödesdigra tidsepok.

Christer Nylander


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq