BR Leksaker säljer både knogjärn och skjutvapen till barn

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 december 2013
- Torbjörn Sassersson red.

BR-Leksaker-revolverSvensk vapenexport är världsledande och det ska börjas tidigt. BR Leksaker kritiseras idag i SvD för att de säljer knogjärn med skumgummispikar med extra räckvidd perfekt för barnslagsmål, men det finns mer.

Ett par sökningar på BR Leksaker visar även att leksaksbolaget säljer minst 13 pistoler, revolvrar och laservapen.

BR Leksaker verkar mena att knogjärnen är bäst för närstrid medan de övriga vapnen passar bättre för lite distansskjutning. Dessa skjutvapen har sannolikt funnits länge i leksaksbutikerna, men föräldrarna reagerar först när närstridsvapnet knogjärn börjar säljas.

BR Leksaker säljer även flera ryggsäckar i vilka barnen kan placera vapnen. Leksaksbutiken har ännu inga barnhandgranater i sortimentet.

Dags för debatt om barn och vapeninskolning?

Text: Torbjörn Sassersson


Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: BR Leksaker
  • Produktutveckling är viktigt för ett företag. För att tjäna pengar måste man bortse från etik. Nästa steg vore väl att erbjuda drönare med knappar för avfyring av dödsbringande strålar eller kanske en väska med en atombomsattrapp. Finns det några gränser för ett leksaksföretag som vill normalisera krig och krigsindustri? …

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *