Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vatten och salt – vad kan det göra för din hälsa?

publicerad 8 december 2013
- Janne Forsström
Simmare. En kvinna som hoppar i vatten . Foto: Todd Quackenbush Licens: Unsplash (free use)

HÄLSOTIPS. Hur många känner till att vatten i kombination med rätt sorts salt både förebygger och botar vissa sjukdomar? Varför berättar inte läkare för patienterna eller känner de inte till metoden? Vatten och salt är livsviktigt för allt biologiskt liv. För lite av båda gör att vi kan drabbas av sjukdomar, men lagom är bäst, skriver Janne Forsström för NewsVoice.

Text: Janne Forsström

Här följer en kur som jag hittade på en mycket intressant sida på nätet, har ändrat lite grann men det mesta kommer direkt från själva artikeln. Artikeln finns att läsa i originalform här. Finns även annat mycket intressant och matnyttigt på sidan.

Vattenkuren

Här är en gratis kur, som förebygger och botar en mängd sjukdomar.

Drick 3 liter vatten med minst en tesked Himalayasalt om dagen.
Eller mer exakt: 0,3 liter vatten per 10 kg kroppsvikt samt ett kryddmått Himalayasalt per liter vatten. Drycker med koffein eller alkohol är vätskedrivande, öka därför vattenmängden med minst lika mycket extra vatten som kaffe/te/Colablaska eller alkohol du tar. Drick än mer vatten/salt när du svettas mycket.

Vattnet: Kran eller mineralvatten utan kolsyra. Destillerat vatten urlakar kroppen, särskilt på kalk.

Saltet: Rent Himalayasalt utan några tillsatser. Innehåller samtliga 84 mineraler som din kropp behöver. Du som inte är van att dricka mycket vatten måste vänja dig gradvist till större vatten-, och speciellt saltintag, då din kropp är i ett onaturligt försvarsläge och organiserad sig härefter.

  1. Vatten och halsbränna. Halsbränna är en signal på vattenbrist i övre mellangärdet. Det är ett kraftigt tecken på att kroppen behöver vatten. Bruket av div. medikament vill inte avhjälpa orsaken till halsbränna men istället orsaka inflammation i mage och tolvfingertarm och med tiden, även orsaka hiatusbråck, magsår och ev. cancer i magregionen inkl. lever och bukspottkörtel. Drick 5dl före varje måltid och inte till maten!
  2. Vatten och reumatism.  Reumatiska ledsmärtor – artrits – är en signal på vattenbrist i det verkande ledet. Det kan drabba ung som gammal. Smärtstillande medicin dämpar tillfälligt symptomet men utsätter personen för än större skada från medicinen. Vatten och lite salt vill bota denna sjukdom.
  3. Vatten och ryggsmärta. Smärta i höft och rygg orsakas av vattenbrist i de ”vattenkuddar” som stöttar disken i ryggraden. Även här hjälper endast vatten. Det är djupt tragisk att läkarna inte förstår detta och alla medikament, manipulationer och ev. operation vill efter en tid orsaka osteoartrit när brosk i alla leder är döda och borta. Därefter deformeras ryggen och till sist blir personen krympling. Smärtstillande medicin har sina egna livshotande komplikationer.
  4. Vatten och angina pectoris. Ångestfull smärta i hjärttrakten – angina pectoris – är tecken på vattenbrist i hjärt/lungtrakten. Det botas med ökat vattenintag intill patienten är smärtfri och oavhängig av medikamenter. Medicinsk övervakning är klokt, men ändå– vatten är kuren mot angina pectoris.
  5. Vatten och migrän. Migrän är tecken på det behövs vatten av hjärnan och ögonen. Det vill totalt gå bort om dehydrering hindras att etablera sig i kroppen. Den typ av dehydrering där orsaker migrän kan ev. även orsaka inflammation i baksidan av ögat, t.o.m. synförlust.
  6. Vatten och colitis. (Tjocktarmsinflammation) Colitissmärta är tecken på vattenbrist i den stora tarmkanalen. Det hänger samman med förstoppning därför den stora tarmen försöker utnyttja den sista droppa vatten ur avföringen.
    Tragedi: Att inte erkänna colitis är tecken på dehydrering vill orsaka permanent förstoppning. Senare, stenhård avföring, divertiklar på tarmväggen, hemorrojder och polyper, och sannolikt även öka risken att utveckla cancer i tjock- och ändtarm.
  7. Vatten och astma. Astma, som årligen drabbar 14 miljoner barn på världsplan och dödar många tusen om året, är en komplikation av dehydrering av kroppen. I astma är fri luftpassage hindrad så vatten inte lämnar kroppen i form av ånga, vilket tydligt ses i frostväder. Det kommer inte vit ånga ur munnen på en astmatiker som på friska personer. Ökat vattenintag vill förebygga astmaanfall. Astmatiker behöver även mer salt att bryta sönder pluggen i lungorna där hindrar den fria luftpassage.
    Tragedi: Dehydrerade och därmed obehandlade barn vill etablera en obotlig genetisk astmaskada i kroppen.
  8. Vatten och högt blodtryck. Högt blodtryck är kroppens försök att hindra uttorkning när det inte finns tillräckligt vatten att fylla alla blodkärlen som fördelar vatten ut i vitala celler. Som del av den omvända osmose-mekanism, när vatten från blodserumet är filtrerad och införs samtidigt i biljoner viktiga celler genom de mikroskopiska små membranhål, behövas extra högt tryck för att åstadkomma denna process. Vatten och extra salt vill bringa blodtrycket tillbaka till normaltillstånd.
    Tragedi: Att inte erkänna att högt blodtryck är en av de största indikationer på dehydrering i kroppen är mycket sorgligt. Att försöka behandla det med vattendrivande medikamenter är rent brottsligt. Efter en tid tillkommer blockering av artärerna som går till hjärna och hjärta. Detta vill orsaka hjärtattack och paralyserande slaganfall, kanske även njursjukdomar. Det orsakar dessutom hjärnskada och medverkar till nervsjukdomar som t.ex. Alzheimers.
  9. Vatten och åldersdiabetes. Åldersdiabetes är en annan av kroppens anpassningsförsök mot kraftig dehydrering av kroppen. Att ha tillräckligt med vatten i cirkulation till de olika funktionerna i kroppen och för hjärnans prioriterade vattenbehov, minskas insulintillförseln för att hindra insulinet att pressa vatten ut i alla kroppens celler. Ved diabetes kan endast vissa vitala celler tillåtas att motta lite vatten. Vatten och lite salt vill bota sjukdomen i dess tidiga skede.
    Tragedi: Att inte erkänna åldersdiabetes som en komplikation av dehydrering vill efter en tid orsaka massiv ödeläggelse av blodbanorna i hela kroppen. Detta vill i sin tur orsaka förlust av tår, fötter och ben p.g.a. kallbrand. Det kan även orsaka ögonskada och t.o.m. blindhet.
  10. Vatten och blodkolesterol. Högt kolesterolvärde i blodet är en tidig indikation på uttorkning av kroppen. Kolesterol är ett lera-liknande material som fylls i sprickor i vissa cellmembraner att hindra de förlorar deras vitala vattenhalt genom osmos till den mer kraftfulla blodcirkulationen i den omedelbara omnejden. Utöver att kolesterol producerar olika hormoner samt isolering till nervbanorna, blir det också använd som ett ”sköld” mot onödigt stor vattenavgivning till andra vitala celler som normalt växlar vatten genom sina cellmembraner.
  11. Vatten och depression, impotens, kroniskt trötthet, lupus, MS, muskeldystrofi. Dessa sjukdomar orsakas av långvarig kronisk dehydrering men alla botas när kroppen har det bra och regelmässigt får tillfört vatten. Vid dessa sjukdomar är det bra med regelmässig motion som en del av behandlingsprogrammet.
  12. Vatten och salt (i lämpliga proportioner) stödjer njurarna.

Text: Janne Forsström


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq