Årets Förvillare 2013 blev Livsmedelsverket – Tvåa kom Vetenskap och Folkbildning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Årets Förvillare 2013 Livsmedelsverket

Årets Förvillare har åter valts av folket och 2013 vann Livsmedelverket med ett överlägset antal röster. Folket har både nominerat och röstat fram vinnaren. Tvåa kom Föreningen Vetenskap och Folkbildning. Årets omröstning har nått rekordtalet 3719 röster.

Motiveringar för att rösta på Livsmedelsverket:

  • Livsmedelsverket ligger bakom flera decennier av hälsofarliga kostråd och kostriktlinjer med uppenbart stöd av industrin snarare än oberoende forskning.
  • Livsmedelsverket sitter fast i gamla föreställningar om mättat fett och kolhydrater och vägrar ta till sig nya rön av prestigeskäl.
  • Nyckelhålsmärkningen är och förblir en förvillelse. Dessa kostråd är mycket förvirrande och vilseledande om man vill ha hälsan i behåll.
  • Referenser: [1], [2], [3]

Vetenskap och Folkbildning fick rekordmånga röster 2013

Motiveringar för att rösta på föreningen Vetenskap och Folkbildning:

  • Föreningen saknar (fortfarande) förmåga att varken kritisera eller granska köpt forskning utförd av särskilt läkemedelsindustrin, vilket gett oss en skadlig skolmedicin.
  • Föreningen har aldrig någonsin vågat kritisera en storindustrin utan agerar istället grindvakt för etablissemanget.
  • För föreningsstyrelsens oförmåga att skilja på verkliga faror i samhället från ickeproblem och detaljer.
  • Referenser: [1], [2], [3]

Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) skapade antipriset Årets Förvillare 1987, men har aldrig gett allmänheten möjligheten att få nominera eller rösta fram Årets Förvillare. Istället har varje år en liten skara inom VoF på kanske 10 personer nominerat och röstat fram vinnaren. Det visar hur inskränkt och odemokratiskt föreningens ledning agerar ut sina åsikter mot samhället med syftet att söka gillande från industrin och etablissemanget.

Text: Åretsförvillare.nu


Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • “Livsmedelsverket har röstats fram till årets förvillare 2013 via nyhetssiten Newsvoice. Det är ett hårt omdöme. Men när jag läser texten nedan om kexchokladen så kan jag också förstå varför”. / Inez Abrahamzon

    Vad är kloramfenikol?

    Kloramfenikol är ett antibiotika som finns i läkemedel som ögondroppar till hund och katt och som ögonsalva och ögondroppar till människa.
    Kloramfenikol är förbjudet att använda till livsmedelsproducerande djur. Det beror på att kloramfenikol kan skada arvsmassan och att det kan ge upphov till så kallad aplastisk anemi. Aplastisk anemi innebär att stamceller i benmärgen blir skadade och därigenom inte kan producera nya celler till blodet.

    http://forfutureblog.com/2014/01/04/cynism-forgiftar-maten/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *