Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fd Microsoft-VD Frank Clegg: Låt inte barnen vara nära uppkopplad mobil eller surfplatta

publicerad 14 februari 2014
- K. Reporter
Fd Microsoftdirektör VD Frank Clegg
Fd Microsoftdirektör VD Frank Clegg

Frank Clegg var under många år VD för Microsoft Kanada. Microsoft är ett av världens största företag verksamt inom trådlös datateknik. I dag är Clegg en ”whistleblower” och leder motsvarigheten till Strålskyddsstiftelsen i Kanada, Canadians for Safe Technology (C4ST).

Text: K. Reporter | Uppdaterad 23 sep 2014

Båda organisationerna verkar med att informera om riskerna och skärpta regelverk för bättre skydd för allmänheten. Frank Clegg berättar att sedan han startat C4ST har han kommit i kontakt med allt för många människor som lider av hälsoproblem efter överexponering för strålningen.

Professor mobiletelefoniEtt exempel som han nämner är en programledare i radio vars familj hade en rad olika hälsoproblem vilka försvann när det trådlösa nätverket i hemmet stängdes av.

Den tidigare Microsoftchefen uppmanar alla som har oförklarade hälsoproblem exempelvis sömnsvårigheter att stänga av all trådlös teknik i hemmet under en vecka. Var uppmärksam på och skriv ner vad som inträffar.

Microsofts tidigare VD lämnar också rådet att barn aldrig ska vara nära en uppkopplad mobiltelefon eller läsplatta. Mobiler och läsplattor ska inte användas som leksaker.

Text: K. Reporter

Relaterat

Läs Frank Cleggs artikel inklusive hans fem råd för säkrare användning tekniken

Strålskyddsstiftelsen: Tio goda råd och rapport: Uppkopplade barn.

How is the industry responding to safety issues? from ElectromagneticHealth.Org on Vimeo.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq