Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nytt larm: Becel, Lätta, Flora, Bregott, ICA:s Smör & Raps samt Lätt & Lagom innehåller också gifter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 juni 2014
- NewsVoice redaktion
Giftiga margarin: Becel, Flora, Lätta, Lätt och Lagom enligt TV4

Den 13 juni varnade DN att Coops bordsmargarin innehåller giftrester. Coop drog omedelbart tillbaka produkten. NewsVoice skrev om nyheten samma dag och la in ett suddigt foto på ett paket av margarinet Becel. Den 16 juni kontaktade Uniliever som tillverkar Becel NewsVoice och bad om ta bilden togs bort.

Den 19 juni varnade TV4-nyheterna att flera andra bordsmargarin även de innehåller giftrester. På bilden från TV4 ser man Becel, Lätta, Flora och Lätt & Lagom, men även smöret Bregott är med i bilden.

TV Nyheterna skriver:

“Det är inte bara Coops lättmargarin som innehåller rester av lösningsmedel, vilket Livsmedelsverket slog larm om i förra veckan. En ny kartläggning som TV4nyheternas Linda Berglund tagit del av, visar att en rad bordsmargariner innehåller giftiga ämnen och kemikalier.”

TV4-reportaget kommer som en besvikelse för många som lämnat margainet bakom sig för att använda Bregott eftersom tom Bregott pekas ut som innhållande rester av metanol.

Dr Annika Dahlqvist (fettdoktorn) skriver på sin blogg:

“Tala om för alla ni känner att margariner innehåller giftiga ämnen, men att smör är märkesskyddat och innehåller bara rena råvaror.”

Dr Annika Dahlqvist menar att det bästa är att äta rent smör som inte ska innehålla giftrester. Varför då inte vara på den säkra sidan och välja ekologiskt KRAV-märkt smör? [red. anm.]


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq