Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Historisk insats för att rädda barn – 660 misstänkta pedofiler gripna i England

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 juli 2014
- NewsVoice redaktion
SkyNews studio
SkyNews studio

Det handlar om läkare, poliser, lärare, scout-ledare och fosterföräldrar som gripits av den brittiska polisens National Crime Agency. Mellan enbart två av de misstänkta, där den ena var läkare, hade delat över en miljon oacceptabla foton på barn.

Gripandet har lett till att 430 barn förts i säkerhet efter att 833 hem och fastigheter undersökts.

National Crime Agency vill inte gå in på metoderna som använts för att finna alla dessa 660 misstänkta pedofiler eftersom de visat sig vara så framgångsrika, men klart är att internet inte längre är ett säkert medium för pedofiler.

The NCA’s deputy director general, Phil Gormley, said: “This is the first time the UK has had the capability to coordinate a single targeted operation of this nature.

Over the past six months we have seen unprecedented levels of cooperation to deliver this result. – “More Than 600 Paedophile Suspects Arrested”, Sky News

Ett meddelande som nu adresseras till regeringsnivån i England är den omfattning som pedofilin tillåtits nå och vikten av att i samhället mer samordnat motverka dessa aktiviteter.

NCA-cehefen Phil Gormley säger att operationen mot pedofiler inte bara handlar om att stoppa aktiva pedofiler utan även om att kunna slå till mot personer som ännu inte klivit över gränsen från att titta på oanständiga bilder till att genomföra fysiska övergrepp.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq