11 KOMMENTARER

 1. Det intressanta är att i samhällen runt om i världen är det mer och mer kontrollsystem och fler aktiva ”vakthundar” som ser till att endast de etablerade åsikter och ”sanningar” får acceptens och genomslagskraft. För mig förefaller det så att makteliten behöver alla dessa hjälpande händer i form av myndigheter för att dessa ska skydda all manipulation och lögner från att vara avslöjande.

  Den riktiga sanningen göms i dunklet.

 2. MSB:s påverkansanalys som identifierat RT.com:s inflytande på Sverige som ett stort problem.- Ja, sanningen gör ont och om de kan inte stoppa det i alla fall ska de attackera det,kanske det finns fortfarande några godtrogna svenskar som kommer tror på deras lögner.Det är mycket enkelt att se ett bättre bild om sanningen,gå in på RT.com hemsida och titta på det.Sedan gå in på CNN sida och titta på det också,se vart hittar du mer förtroendegivande fakta.Ett bra exempel på det lögnaktiga västerländska propaganda är när de visa en bil på en separatist soldat som håller upp en mjukis leksaksdjur.Hela blev tolkat att han visade upp som en trofée och den holländska PM blev mycket upprörd över denna bild och fördömde det hård.Sedan RT visade samma plats men ny i en videoklipp och sanningen var att han visar upp mot kameror och sedan lägger ner den försiktigt på marken med vördnad,tar av sin keps och gör en korstecken över det.Så ser sanningen ut idag.

 3. Jag såg det där på RT.com (om jag ej minns fel). Exemplet du ger är oerhört avslöjande om hur en enkel klippning och en vilseledande voiceover kan skapa helt felaktig bild av vad som hände.

 4. DN publicerade passande denna artikel idag kl 18:14 om kriget mot Palestina.

  Propaganda viktigt vapen i krig

  ”Precis som många konflikter präglas den mellan Israel och Hamas av motstridiga uppgifter och osäkra källor. Kriget om informationen och vem som kontrollerar den är lika gammalt som konflikten men tar delvis nya vägar.” / Åsa Welander

  Det komiska är att varken DN [?] eller SvD gör samma analys gällande det svenska propagandakriget mot Ryssland.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/propaganda-viktigt-vapen-i-krig/

 5. Numera lyssnar jag på alla nyheter med ett halvt öra, särskilt om det handlar om dåliga saker. För oftast brukar de dåliga nyheterna alltid handla om att man ska tycka US är bra medan den andra parten är dålig. Så till syvende och sist verkar dessa nyheter som strömmar till oss varje dag, fungera som ett propagandistiskt instrument som ska få oss att tänka som den här lilla stenrika gruppen i USA vill att vi ska tänka. Jo, faktiskt är det så enkelt – vi måste kontrolleras hela tiden så att vi inte börjar tänka själva, för då skulle det gå alldeles åt pipsvängen – med deras pengar.

 6. Har någon hittat några information i svenska tidningar att EU har lyft vapenembargon från Ukraina och nu kan USA och andra EU länder sälja/föra in vapen till ukrainska militären ? Jag har inte hittat några info men RT.com har informerat sina tittare/läsare redan om det.

 7. Det råder väl ingen som helst tvivel på att det är Ukraina själva som ligger bakom det,
  och väst enbart skyller på Ryssland. Finns mycket intressant att läsa på veteranstoday.com

 8. Vad man missar när man fokuserar på två sidor som har sina ”versioner” av händelsen, är att betänka hur det kom sig att planet överhuvudtaget tilläts flyga över Ukraina.

  Dvs ett område i krig och där det helt uppenbart finns aktivt luftvärn i skarpt bruk. Skulle du själv sätta dig på ett sådant plan med din familj, om du visste detta?

  Jag läser att ”flight route was declared safe by the International Civil Aviation Organisation”.

  Oerhört! Hur enkelt hade det inte varit att undvika att flyga över området?

  Länk:
  http://www.georgianewsday.com/news/regional/265071-did-a-russian-soldier-s-trigger-finger-blow-mh17-out-of-the-sky-and-not-a-ukranian-rebel-tense-united-nations-showdown-turns-up-the-heat-on-putin-as-us-says-rag-tag-separatists-would-struggle-to-fire-missile-themselves.html?print

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here