17 KOMMENTARER

 1. På den höga toppnivå är ALLA VÄNNER. Det finns inga fiender. Till den breda allmänheten ger man en bild av fiender och behov av att skydda sig med omfattande övervakningssystem mot ”terrorister” och behov av upprustning. Den enda trovärdiga förklaring är att makten är enbart intresserad av att skydda sina lögner och det genom att spionera på den breda folkmassan och hålla den i rädsla om hot. På den höga nivå är man vänner och anställer och släpper in varandra i så kallade ”hemligheter” (Jag har i åtanke sista uppdrags granskning om spionage på den breda allmänheten)
  Paradox: Att utreda säkerhet inom det militära är tydligen inte så viktig 🙂 = till det finns det inga resurser :)))))

 2. Amerikanarna behöver inte bedriva spionage. Det räcker med att de ringer till Carl Bildt så får de reda på allt.

 3. Hotet är inte Ryssland och har aldrig varit. Det stora hotet är eliten från USA och England och har alltid varit så. Låt Ryssland vara i fred. USA håller ju på att kriga sönder hela världen.

 4. vad betyder en persons arbete eller några få, när NSA har fritt fram till ALLA databaser
  på samtliga företag i Sverige? Deras medhjälpare är givetvis teleoperatörerna.
  Ericsson har ”anställt” ett antal ryssar och kineser som likaså saknar fundamental kunskap för sina uppdrag. jag har mött dem själv när jag varit konsult där. Jag fick då i uppdrag att utbilda dem till en acceptabel nivå….

 5. 1. Sverige har legat i många krig med Ryssland, självklart har de varit ett hot!

  2. Ryssland har existerat längre än USA. Ryssland är ett grannland som inte alls rimmar väl med våra väståsikter där mänskliga värden är höga. De har enorma skillnader mellan fattiga och rika. De spenderar mer på sin krigsmakt än England. De har ett gangstersystem när det kommer till politiken. Putin vill ha tillbaka Sovjet och är en gammal KGB-agent. Innovation händer inte i Ryssland och de smartaste flyr till Väst där de kan skapa något. De stänger ner fri media.

  3. Vi låter faktiskt Ryssland vara i fred; varför skulle vi bry oss om dem så länge de inte försöker destabilisera vår närhet? Att kriga med dem över olja är inte värt; Ryssland är världens största land. Vi har försökt inkludera dem i militärövningar och handel för att komma närmre varandra. Dessa samarbeten har nu Ryssland dragit sig ur.

  4. Om huruvida USA håller på att kriga sönder hela världen eller inte har inte med en artikel om Rysslands spionage mot svensk försvarsindustri att göra. Det ändrar inte det faktum att sverige borde vara försiktigare med sina hemligheter på något vis. Det ändrar inte heller det faktum att det är sämre för Sverige om Ryssland lär sig hur man lättast dödar svenskar (vilket är resultatet om de kan störa våra skyddssystem). USAs militäroperationer utanför sitt land avhandlas i en enorm mängd av andra artiklar, vilket är väldigt bra.

 6. Kasta känslor, låt oss tänka på varför ryska angrepp på Sverige ??? Det är ingen mening. Landet är inte i Nato. Rysslands territorium har sin saknad. Men reflekterar amerikanska brottslig verksamhet ska kunna. Och ändå, om vi kommer ihåg historien, Ryssland har aldrig någon inte attackera, men attacken på hans zamle reflekterar regelbundet.

 7. 1Sverige har också begärt och erhållit beskydd mot Danmark av ryska soldater under 1700-talet.
  2.Västs intresse för mänskliga rättigheter är alltid ett svepskäl och det handlar alltid om att röja undan regimer som inte vill vara låneslavar. Liberala regimer blir automatiskt sårbara för utländskt underkuvande om inte landet hunnit bygga upp stor konkurrenskraft. De ledare som bryr sig om befolkningen måste skydda den med åtgärder som liberaler häcklar. Oavsett om det är röd eller konservativ regim. Exempel Venezuela och Ungern.
  3. ”Vi låter Ryssland vara ifred” knappast, genom CB har vi en av de mest aggressiva rollerna kring Ukraina och tidigare har CB utan bevis anklagat Sovjet och senare Ryssland för ubåtskränkningar.
  4. Det har i högsta grad med saken att göra att Usa belägrar Asien med militärbaser och destabiliserar Rysslands partners och grannar som Syrien och Ukraina. Med en aggressiv retorik från CB och samövningar med skurkorganisationen Nato blir vi en del av ett påtagligt hot.
  Givetvis misstänker Ryssarna att Sverige fjäskar för Usa av ekonomiska skäl också men vi har oss själva att skylla.

 8. Ivan Björn och ni andra håller med. På toppen är väl alla vänner. Men det jag undrar över om även Putin och Obama Ryssland/USA samarbetar bakom kulisserna? Eller om Ryssland inte vill vara med om en ny världsordning.

 9. Russia doesn’t want so one can dictate the rules to it, especially US, who making wars and sows their mendacious democracy around the world. Because today isn’t 90th, where it can do what it want. Today Russia can provide security on own mainland and US can’t allow this, cause US can lose a control on Europe.

 10. Skitsnack Säpo propaganda. Alla ambassadpersonal arbetar för sina respektive länder intresse och därför ska överväga spioner.
  Detta är ytterligare ett försök av Säpo och svenska militären att vinna allmänheten om en icke-existerande hot från Ryssland så vi kommer att gå med i Nato. Patetiskt!

 11. Tack för din kommentar. Tanken har passerat både en gång och två. Desto bättre debatt, och i synnerhet om du har rätt. 😉

 12. Det är ju så. Det är väl militärattachén på respektive ambassad som sköter det militära spionaget/underrättelsearbetet. Ambassader är en trojansk häst inlindad i lite diplomati.

  Om man sen låter människor från bemanningsföretag arbeta med känslig verksamhet förtjänar man att bli av med sina hemligheter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here