Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Saabs första elbil har premiär – men kassan är tom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

SAAB elbil Nevs

Igår hade Saab premiär för sin första elbil Nevs. Den visas upp mitt i den brinnande ekonomiska krisen. Bilen visas offentligt för första gången vid rullskidsevenemanget Alliansloppet i Trollhättan. Nevs siktar nu på att bli en ledande elbilstillverkare, skriver P4 Väst.

Elbilen bygger på 9-3:ans kaross med ombyggt chassi så att batterierna får plats. Nevs kan köra 20 mil på en laddning, men tillverkaren lovar större räckvidd när bilen börjar säljas på marknaden. För att det ska gå vägen krävs mer pengar till bolaget. Förhandlingar pågår om att få in ny finansiering. Två asiatiska fordonstillverkare är troliga finansiärer och det handlar enligt uppgift om indiska Mahindra och kinesiska Dongfeng.

Skulderna för Saab ligger på runt 50 miljoner kronor, produktionen av bensindrivna Saab-bilar i Trollhättan står stilla och situationen är allvarlig.

Text: NewsVoice | Foto: Saab



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq