Berghs blogg: “Din mobil kan när som helst avlyssna dig i smyg”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

Storebror-ser-digDin mobil kan när som helst avlyssna dig i smyg. Även om den är avstängd. Mobilen kan fjärrstyras av svenska myndigheter och bli en mikrofon som avlyssnar dig även när du inte använder telefonen.

De svenska myndigheterna samarbetar intimt med amerikanska NSA, CIA och FBI och dessa har tillgång till alla viktiga dataservrar som Facebook, Microsoft, Google m fl. Den svenska säkerhetspolisen, SÄPO, tycker det är förnämligt att vara ständigt uppkopplad till servrar hos internetoperatörer som Tele2, Telia, Telenor och Bahnhof. De amerikanska kollegerna är ju uppkopplade hos de amerikanska motsvarigheterna.

Läs mer


Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: avlyssna
  • UD:s nya app får tillgång användarens samtalslistor

    UD:s mobilapp ”UD Resklar” marknadsförs som ”en hjälp på vägen för utlandsresenären”. Men appen – som laddats ned av 100.000 svenskar – kräver också tillgång till användarens samtalslistor, trots att det inte finns någon funktion som använder dem. ”Ett jäkla ofog”, säger en it-säkerhetsexpert till DN.

    http://www.dn.se/ekonomi/uds-nya-app-far-tillgang-anvandarens-samtalslistor/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *