Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Monstruöst svart hål funnet i dvärggalax

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 september 2014
- Torbjörn Sassersson

monster black hole

Astronomer från University of Utah har upptäckt en dvärggalax som är värd för ett supermassivt svart hål i centrum. Massan i det svarta hålet kan motsvara 21 miljoner solar av den typ vi har i vårt solsystem. Upptäckten antyder att svarta hål är vanligare än vad man tidigare trott. 

Varje galax har ett svart hål i centrum, men de har då massan av upp till flera miljarder [billions] solar av den typ vi har. Tidigare har forskarna inte känt till om även dvärggalaxer har svarta hål. Nu vet man det.

Now, Seth and his colleagues have discovered that an ultra-compact dwarf galaxy may possess a supermassive black hole, which would make it the smallest galaxy known to contain such a giant.

Läs mer på Space.com: Surprise! Monster Black Hole Found in Dwarf Galaxy



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq