Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Mats Sederholm: “Alla krångliga väljare”

publicerad 13 november 2014
- Mats Sederholm
Mats Sederholm, 2019. Pressfoto

OPINION. Medan demokrater och republikaner slåss i den amerikanska kongressen i en alltmer mer polariserad utveckling så tar det amerikanska folket avstånd från hela etablissemanget. Mellanperiodsvalet i veckan gav beskedet till det amerikanska politikerna att: “vi röstar på republikanerna”, vilket också dominerade medias rapportering. Men vad folket egentligen försöker säga är att vi skiter i vilket som.

En majoritet av amerikanska folket är i princip lika missnöjda med demokrater som med republikaner. Förtroendet för den amerikanska kongressen är nere på 7% och har inte varit så lågt sen 70-talet.

Minns ni Jessie Jackson, människorättsaktivist, politiker (dem) med mera när han stod och grät av hänförelse under Obamas segertal för 6 år sedan. Nyligen önskade han att han kunde “skära av pungkulorna” av Obama.

Han som en gång stod sida vid sida bredvid den okuvlige sanningssägaren Martin Luther King Jr vars tal fortfarande får mig att stanna upp och börja svälja ner något som jag inte kan få bukt med.

Det är tragiskt att en sådan veteran inte kan genomskåda vad och vem det är som bestämmer och att den politiska demokratin inte på långa vägar saknar den makt de flesta tror.

Läs mer på Klar Sikt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq