Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Krokodiltårar när HD inte fick Guldspaden för artikeldrev mot kolloidalt silver

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 mars 2015
- NewsVoice redaktion
Foto från: Ion Silver AB, kolloidalt silver, Anders Sultan

Helsingsborgs-Dagblad-kolloidalt-silverHD gråter krokodiltårar för att tidningen inte fick årets Guldspade efter att ha startat ett mediedrev mot kolloidalt silver och företagaren Anders Sultan som säljer produkten. HD skriver: “Joakim Björck var nominerad för sin granskning av hur preparat falskeligen påstods hjälpa mot cancer. HD har varit nominerad åtta gånger sedan 2005 och vunnit vid två tillfällen.” NewsVoice fick in en kommentar från Anders Sultan.

Det var i oktober 2014 som ett mediedrev startades av HD mot kolloidalt silver och företagsägaren Anders Sultan. I skriverier i Helsingsborgs Dagblad och även Sydsvenskan beskrevs kolloidalt silver (KS) som en bluffmedicin trots att både vetenskap och beprövad erfarenhet visar att KS kan användas för att behandla infektioner, hudproblem och flera andra tillstånd, visar NewsVoice undersökning.

Anders Sultan kommenterar idag HD:s artikel “Nomineringar räckte inte ända fram”:

anders-sultan-etablissemanget-forsoker-forbjuda-silver-i-konsumentprodukter-baserat-pa-troJa, det visar ju vilket klavertramp det var att hänga ut 20.000 gruppmedlemmar i totalt 11 artiklar under hösten och där kalla dem för kvacksalvare och sektmedlemmar och att alla resultat på både sig själva och deras djur var inbillning eller placebo. Ingen ansträngning gjordes för att spegla medlemmarnas synpunkter eller resultat. Kommentarsfunktionerna stängdes av på nätet och censur gjordes av genmälen. Människor svarade med att säga upp sina prenumerationer på tidningen. Låter som gamla Sovjetunionen.

Det var ju för väl att så extremt vinklad journalistik med total avsaknad av research från en inbiten VoF-anhängare med en uppenbar agenda – inte ledde till annat än ett magplask…

Jag har alltid trott att journalister skulle spegla sanningen och göra objektiva reportage? Inget man siktar på i Helsingborg tydligen.

Istället för att Helsingsborgs Dagblad (HD) fick Guldspaden nominerade och röstade svenska folket att Helsingsborgs Dagblad skulle få utmärkelsen Årets Förvillare 2014.

Text: NewsVoice

Relaterat

Lundastudierna på kolloidalt silver missbrukas – Används pseudovetenskap för att slå undan fri konkurrens?

Analys: Jack Werner och P1 demoniserar hälsomedvetna svenskar och kolloidalt silver


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq