24 Jul, 2016

Sisu Meltdown – En film om kärnkraftutbyggnaden i Finland – Leon Berthas


NewsVoice har följt inspelningen av ”Sisu Meltdown” om riskerna med kärnkraft nära Sveriges gräns. Filmen som är gjord av en ung filmare som heter Leon Berthas (19) ställer frågan om Fukushima-katastrofen kan hända i Finland eller till och med i Sverige.

Etablissemanget berör inte denna fråga och just därför är den så laddad. Många tror att nordisk kärnkraft är säkrast i världen. Är den? NewsVoice har börjat att publicera en lång artikelserie – ”Fukushima Untold Stories – av Toru Bové  från Japan och han menar att svenska kärnkraftverk är mindre säkra än de i Japan.

I filmen ”Sisu Meltdown” konstaterar Leon Berthas att Tyskland beslöt sig för att börja avveckla sin kärnkraft pga kärnkraftkatastrofen i Japan. I Sverige gör man ingenting och i Finland vill man till och med bygga ett nytt kärnkraftverk i Pyhäjoki, bara 15 mil från svenska gränsen.

Sisu Meltdown” – en dokumentärfilm av Leon Berthas

Läs mer om inspelningen och resan: Intro | Dag 1 | Dag 2-3 | Dag 4 | Dag 5 | Dag 6

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

Comments

 1. Kärnkraft. Det är blaha blaha det…

  LENR kommer istället. Kärnkraften kommer snart att monteras ner. LENR kan också användas till att transmutera kärnavfall till grundämnen som inte är radioaktiva och på köpet får vi energi ur den processen.

  Finns redan patent på detta som Mitsubishi har.

  http://coldfusionnow.org/mitsubishi-cold-fusion-lenr-patent-granted-transmutes-nuclear-waste/

  Dô itashimashite :)

 2. Marta Mikander says:

  Lästips:

  http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/27/lovisaettan-stoppades-natten-till-fredag?ref=ydd-related-content

  2015
  Företagare: Rösta mot Fennovoima med plånboken

  Nykarleby måste hänga med i Fennovoima länge än

  Borgå är fortfarande för Fennovoima
  2014
  Fennovoima får tvångsinlösa mark

  Kommuner delas om Fennovoima

Speak Your Mind

*