19 KOMMENTARER

 1. Alla moderna krig föregås av propaganda. Media har alltid en väsentlig roll. Men det är först nu i vår internet-era människor har möjlighet att bli medvetna om det.
  Och när tillräckligt många är medvetna, fungerar inte längre krigspropaganda i våra medier – och risken för krig minskar.
  Krig möjliggörs först efter det att media har byggt upp en spänning i det kollektiva medvetandet, som till slut blir så stor att krig förefaller vara ”enda utvägen”.

  För att skapa ett krig måste man få massorna med sig.

  Fredriksson går med liv och lust in för att bygga upp den här spänningen. Och han har ingen ursäkt. Han vet vad han gör, det borde han göra efter Erik Johanssons intervju angående hans tidigare artikel om Ukraina. Vi kan inte längre acceptera sånt här.

  http://newsvoice.se/2015/04/30/tro-inte-pa-stig-fredrikssons-konspirationsteorier-om-putin-replik-till-svds-rapportering-om-ukraina/

  Ansvarsfulla journalister hemfaller aldrig åt svart-vitt tänkande utan strävar alltid efter den balanserade bilden.

 2. Det är inga nyheter direkt. Att amerikansk media är ett skämt är en sak, men att många journalister är betalda av CIA trodde jag inte var så utbrett. Att UZA är det största hotet mot oss alla på denna jord, har jag sagt länge nu, och Udo Ulfkotte understryker denna uppfattning med sin video. Som sagt…varning för Idiotrepubliken och varning för journalister !

 3. Jag har erbjudit Stig Fredrikson på SvD att inkomma med en replik. Han måste ju få chansen att försvara sig.

 4. Det är min uppfattning att flertalet ledande journalister inom svensk mainstream media i olika grad är styrda. Jag tänker bland annat på Stig Fredrikson och Elin Jönsson men det går att göra listan lång.

  Frågan är om det sker direkt från USA, via den dolda regeringen här i Sverige eller via tredje land inom samma kabal.

  Med tanke på det som hänt i världen sedan 11 september och framåt är det svår att komma till någon annan slutsats.

 5. Med en färsk nato övning i ryggslutet stå vi snart alla fredsivrare i samma kö som den lede fi,f! och andra suspekt rörelser som andas annat än illuktande krut, sprängämnen, kaos, lovande förödelse. Det verkliga WoW har stora ambitioner, överhettade hjärnor och tillika hjärnsläppta journalister som os-förlöpare bringande den osympatiska elden över hela jorden. Flyktingloppen sakna inte alls bränsle, offer eller färdigheter att få folk att springa för livet utan några som helst tillskott annat naturliga hot.. Ur den armerade garderoben skramla tillbehör, reliker, krigsleksaker som få allt blod att frysa till IS, ISrael eller annat som om de var sprungna ur samma källa.. Den lysande stjärnan måste vara en helt annan planet.

 6. Jävla USA lakejer !!! Torbjörn,jag är mycket nyfiken om du får några svar alls.Jag skrev till Ulf Nilsson på Expressen (en annan jävla USA lakej) om hans kritik mot Ryssland och jag fick aldrig några svar på mina mail trots att jag använde ett civiliserad språk.Dessa lakejer bara skriver vad de får i uppdrag av sina herrar.Att de inte skäms för att vara sådana bedragare,giriga och folkförvirrare är mycket upprörande.

 7. Det är helt klart att journalistkåren hos både SvD och DN är helt styrda när det gäller Ukraina konflikten. De har haft ett enhetligt fördömande av Ryssland och Putin i stort sätt varje upplaga, sedan konflikten började. Deras hätska skrämselpropaganda och ogrundade påståenden i artiklarna har givit våra två största morgontidningar ett närmast löjets skimmer.
  Vilken källa som betalar för spektaklet låter jag vara osagt.

 8. ”The Central Intelligence Agency owns everyone of any significance in the major media.”
  -William Colby, former CIA Director, quoted by Dave Mcgowan, Derailing Democracy

  ”You could get a journalist cheaper than a good call girl, for a couple hundred dollars a month.”
  -CIA operative, discussing the availability and prices of journalists willing to peddle CIA propaganda and cover stories. Katherine the Great, by Deborah Davis

  ”There is quite an incredible spread of relationships. You don’t need to manipulate Time magazine, for example, because there are [Central Intelligence] Agency people at the management level.”
  -William B. Bader, former CIA intelligence officer, briefing members of the Senate Intelligence Committee, The CIA and the Media, by Carl Bernstein

  ”The Agency’s relationship with [The New York] Times was by far its most valuable among newspapers, according to CIA officials. [It’s] general Times policy … to provide assistance to the CIA whenever possible.”
  -The CIA and the Media, by Carl Bernstein

  ”Ninety-five percent of the work of the intelligence agencies around the world is deception and disinformation which is widely propagated in the mainstream media creating an accepted version of events.”
  -Andreas von Bülow, former German Minister of Defense

 9. Tack för era kommentarer och tipset om van Wolferen. Jag läser allt med stor intellektuell tillfredsställelse. När det gäller boktips, glöm inte Stonewalled av Sheryl Attkisson eller boken Secret Manoeuvres in the Dark av Eveline Lubbers. http://newsvoice.se/shop/

 10. Perra J säger ”Krig möjliggörs först efter det att media har byggt upp en spänning i det kollektiva medvetandet, som till slut blir så stor att krig förefaller vara ”enda utvägen”.”

  Vem är sugen på krig efter att ha sett filmen ”Hellstorm”? När kan vi få se filmen på SVT eller recenserad av Stig Fredriksson? Filmen borde ses av alla – inte minst skolbarn för att förstå vad som händer i krig och vilka grymheter som de allierade utsatte folket i Tyskland för.

  Massmedia verkar användas för att sprida hat mer än upplysning.

  https://www.youtube.com/watch?v=GMCOKNCwHmQ

 11. @Birgitta
  Den filmen var ruggig, deprimerande och mycket tänkvärd, och påvisar än en gång att det inte existerar någon ”rätt sida”, där det goda finns, som upprätthåller demokrati och mänskliga rättigheter och t o m räddar världen från ondska (den rollen som USA gärna vill spela).

  Churchill har alltid förmedlas som en godmodig och trygg landsfader som tog Storbritannien genom krigets fasor, men han var inte bättre än Hitler. Bombningen av Dresden är sannerligen en vettvillings verk, och det är en gåta varför han gjorde det. Kriget var redan vunnet och Dresden saknade militära mål. Men det visar att krig i slutänden alltid är riktat mot de civila. Krig har aldrig någon rationell grund, utan är bara utlopp för hat, och förstörelse.

  @Red
  Tack för bra tips. Ska kolla upp Sharyl Attkissons bok! Själv rekommenderar jag John Perkins böcker!
  Och vem översätter Ulfkottes böcker (åtminstone till Engelska)?

 12. Fredriksson är lite intressant.
  Tidigare har hans artiklar/person fått passera utan nämvärd uppskattning eller debatt.
  Han är nu som en tredjeklassare som för första gången upptäckt att den kan kombinera bokstäver till ord och på ett sätt som gör att innehåll kan överföras till annan person.
  Varje gång någon lyckas tyda vad som skrivits upplevs eufori. Kolla vad står där? Detta upprepas som ett mantra i nya kombinationer med samma innehåll..
  Han har nu hamnat i samma situation Bravo vi lyssnar du kan skriva o det är rätt.
  Trist med nyttiga idioter dom kan aldrig ta ett steg åt sidan och betrakta skiten utifrån
  med öppet sinne. Belöningen ligger ju inte där. Är det så att ”makten” aktivt letar efter sådana för att lyfta sedan dom över sin inkompetensnivå?
  Fredriksson hmmm looser, kanske är han bara vaccinerad med mobiltelefon vid kudden….

 13. Hur många baser har Ryssland utanför sitt territorium? Vad jag vet är det två. Hur många har USA?

 14. Historien visar att beskrivningen av kärnvapenhotet bara fanns på Kuba fast redan då hade US,NATO expanderat och riktat än fler kärnstridsspetsar mot Öst och Moskva. Det var redan då tryggast att hålla sig till en teddybjörn Fredriksson.

 15. Det mesta av innehållet i dokumentären ”Hellstorm” är redan känt, men den tog upp en del nytt. Som sagt historien finns därute för den som vill leta upp den. Det filmen inte tar upp är mer intressant. Vad beträffar Churchill så läste jag början av 90-talet Sven Lindqvists bok ”Utrota varenda jävel”. Läsvärd, trots att jag regerade på att hans inte betonade operations Barbarossa som delvis en antisemitiskt operation. Historiken Peter Englund pekat på att Nazityskland prioriterade tågtrafiken till koncentrationslägren, framför vapentransporter österut till egna trupper. Detta blev tidigt känt då tyskarna var noggranna med dokumentation – just över transporter. Myten om USAs sista ”goda” krig (Läs IIWW) om befrielsen av koncentrationslägren osv; vad som faktiskt hände efter kriget var att det öppnades 10 gånger fler läger österut. Hur många dog av Stalins terror? 20 – 30 miljoner kanske?

  Annars finns några enkla sanningar angående krig. Allt du gör mot fienden kommer fienden att göra mot dig eller värre, om du förlorar.

  Hur många människor har dött tiden efter IIWW på grund av USAs utrikespolitik i tredje världen? Vad kan det röra sig om? 10 – 15 miljoner kanske? Folkmord följer med människan. Har så alltid gjort kommer nog alltid så göra.

  Det finns inga goda krig och krig löser inte politiska problem. Det skapar nya och efter kriget är slut måste man i vart fall hitta politiska lösningar för att vinna freden.

 16. tack för dessa inlägg, jag är en glad amatör i ämnet som har börjat få upp ögonen för andra vägar, andra sanningar än det som skrivs i svensk media.
  Min pappa sade alltid att : varför existerar det inte någon som helst kritik i svensk media om det lidande som människor har fått gå igenom i kommunismens namn?

 17. Om Stalin fick så mycket maskineri från Väst för att kunna organisera och rusta militärt blir Kommunist en klädnad för att dölja fascism, korruption, svek och landsförräderi. Att sedan samarbeta med nassarna, jaga kommunister tillsammans med Shitler under 30-talet och skaffa undan höga militärer, politiska ledare inom det egna landet ser planen ut som någon annans än kommunismens.. Hade det alltså inte varit för utrensningarna hade Sovjet stått utanför ww2 om ingen sett till att de kom med förstås.. Krig ville ju alla fascister ha runt hela jorden och industrimagnaterna, finans, banker såg till att att alla fick allt vad de behövde så att planen gick i lås.

  Shitler blev Svarte Petter och folket fick dubbelt upp av skuld och straff.. I Tyskland drabbade det ingen fattig. De gamla ledarna fick nya kostymer och så var deras skuld ur världen medan några hängda hundar fick agera dömda i världsdomstolen. Var det bara Sovjet som åtalade Japans ansvariga för Unit 731 och de andra små otäcka faciliteterna, labben för levande testmaterial som ju liknade de nassarna organiserat, sponsorerna investerat i Europa…

  Amerikanarna ansåg experimenten var värda den vikt i guld investerarna satsat på konceptet krigets fulla, fula utvecklande av främst B & C.. Så de rodde hem hela resultatet som om det var deras eget..

  Kunde industrin, finansen försöka kuppa mot sin president kunde ju industrin, finansen i Japan kuppa mot sin Kejsare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here