Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Dr Heidi Stensmyren – När bjuder Läkarförbundet in dr Peter Götzsche som berättar om organiserad brottslighet i läkemedelsindustrin?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 juni 2015
- Torbjörn Sassersson

Dr Heidi Stensmyren,   ordf i Läkarförbundet - Foto: Rickard Eriksson,   Rickarderiksson.com

I bild: Dr Heidi Stensmyren, ordförande i Läkarförbundet – Pressfoto: Rickard Eriksson, Rickarderiksson.com

Öppet brev:

Till:
Sveriges Läkarförbund
Dr Heidi Stensmyren, ordförande
Danderyds sjukhus

Datum: lördag den 6 juni 2015 08.59

Hej!

Jag är redaktör för NewsVoice, som verkar vara ett av de ytterst få medier (förutom 2000-talets Vetenskap) i Sverige som skrivit om dr Peter Götzsches bok “Deadly medicines and organised crime – How big pharma has corrupted healthcare”. Trots att boken har ett enormt allmänt intresse både för allmänheten och hela läkarkåren är alltså locket på i Sverige.

Jag har varit i kontakt med Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, angående frågor om vacciner. Hon refererade då till Cochraneinstitutet som källa för de svenska hälsomyndigheternas beslut i vaccinfrågan, men efter att Peter Götzsche, alltså chefen på institutet i Norden, kom ut med sin bok, verkar svenska hälsomyndigheter upphöra eller vara restriktiva med att referera till Cochraneinstitutet. Vad tror du det beror på?

När kommer Läkarförbundet att bjuda in dr Peter Götzsche som föreläsare för att avhandla den organiserade brottsligheten inom läkemedelsindustrin och problemet med dödliga biverkningar?

Förslagsvis arrangerar ni ett stort event om det i ABF-huset i Stockholm under hösten 2015. Kanske det kan väcka de sovande svenska massmedierna och läkarkåren till nya insikter som räddar tusentals liv i Sverige samt förbättrar läkarkårens möjligheter att bedriva etisk och framgångsrik medicin.

Detta mail och ditt svar kommer att publiceras som öppna brev på NewsVoice.se, men du kan istället välja att svara med en debattartikel som kanske försvarar eller ifrågasätter Peter Götzsche ställningstagande och budskap.

Hälsningar Torbjörn Sassersson, redaktör
NewsVoice: newsvoice.se

Relaterat

Läkartidningen nr 35 – 2002: Har egenintresset tagit över etik och moral inom medicinen?

Sveriges Radio, P1, Kaliber 14 maj 2006: Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq