Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fuktkontrollföretag uppmärksammar kopplingen mellan mögel/bakterier och ALS, MS, demens

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Mögel på en vägg. Foto: Clean First. Källa: Flickr.com. Copyright: Clean First (company)

Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB skriver på sin hemsida:

“Neurodegenerativa sjukdomar ökar markant. Somliga föreslår det beroende på att allt fler blir äldre än tidigare och de drabbades kroppssystem inte orkar med. Vidare finns fler förklaringsmodeller varav Cyanobakterier har diskuterats i många år efter utbrott av ALS – Amyotrofisk lateralskleros hos innevånare i ögruppen Guam i västra Stilla havet.”

“Olika undersökningar har utgått från patogener som bakterier, virus, metaller (aluminium se nedan) och vissa gifter, men inte fokuserat på mögel och svamp. I den metadata- och fältforskning vi utfört inom vårt arbetsområde har det upprepat framkommit stark misstanke om att de som utsätts för fuktskaderelaterade mögel och bakterier i hus kan insjukna i neurodegenerativa sjukdomar som ALS, Alzheimer, Parkinsons, Multipel Skleros m.fl.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: ALSdemensMS