Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nytt paradigm – Från materialism till mänsklighet

publicerad 19 augusti 2015
- Jens Jerndal
Jens Jerndal - Foto: Partiet Enhet, pressbild
Jens Jerndal, 2014. Pressfoto: partiet Enhet.se
Jens Jerndal, 2014. Pressfoto: partiet Enhet.se

DEBATT. Världen står mitt upp i det största paradigmskiftet i mänsklighetens kända historia, men flertalet av de män och kvinnor som fått – eller på olika sätt tillskansat sig – uppdraget att organisera och administrera vår världsliga tillvaro, tycks vara aningslöst blinda för vad detta innebär.

Text: Jens Jerndal (Facebook), uppd. kl 13:47, 19 aug 2015

Det är som när läkarna använder elektronik inom medicinen enbart för att mäta vissa yttre manifestationer av elektrisk energi, som hjärtats eller hjärnans fysiska verksamhet, men de tillåts inte inse att den elektromagnetiska dimensionen är själva förutsättningen för allt liv och att i den finns förborgad all information om strukturer, funktioner och sjukdomsorsaker.

Därför är också den elektromagnetiska dimensionen den enda, där verklig bot kan äga rum av de flesta sjukdomstillstånd. Tyvärr erkänner vår efterblivna materialistiska vetenskap inte denna dimensions roll och betydelse inom medicinen, kanske därför att den – liksom all information och all energi – är osynlig, eller är det kanske därför att den uppfattas som olönsam?

Jag kommer att tänka på när jag som diplomat besökte ett flyktingläger i Pakistan på 1960-talet där många i sina primitiva skjul stolt hade hängt upp en utbränd glödlampa i ett snöre i taket som tecken på hur moderna och avancerade de var. Någon elektricitet fanns ju inte i området. Jag kommer också att tänka på ett svenskt vykort på 70-talet där man kunde se en skrymmande och invecklad konstruktion av elurtag, dubbelkontakter och elkablar, på vars topp var fästat ett brinnande stearinljus…

Min avsikt är inte att kritisera eller verka nedlåtande, men det är trots allt sanningen som skall göra oss fria, och det är hög tid att sanningen blir erkänd och får komma till uttryck. Mänskligheten har lidit tillräckligt – och ofta i onödan – under det gamla paradigmets egocentriska tunnelseende och penningdyrkande auktoritära maktstrukturer.

Det nu kulminerande paradigmskiftet innebär en öppning på alla plan mot en dramatiskt vidgad dimension för hela mänskligheten. Det är som när en kålmask som varit hänvisad till ett långsamt och instängt liv på marknivå i en inhägnad trädgård, plötsligt blir en fjäril med vingar och kan fritt flyga vart den vill med milsvidd överblick över landskapet.

Den tekniska utvecklingen sedan 1700-talet representerar metamorfosen från larv till fjäril. Problemet är att den allmänna medvetandeutvecklingen om vad som sker och vilka möjligheter detta ger låsts fast i en nu obsolet materialistisk mall, medan befolkningen “hålls på mattan” och manipuleras med smulor av demokrati, jämlikhet, miljö, tillväxt och välstånd.

Teknologiskt är vi alltså redan mycket långt inne i det nya paradigmet, och i viss omfattning även socialt, medan det gamla paradigmet i allt väsentligt lyckats bevara och stärka sin ekonomiskt grundade politiska maktstruktur. Detta har lett till spänningar och konflikter i systemet, som då och då bryter fram i form av folkliga proteströrelser. Hittills har dessa kunnat neutraliseras genom dels verkliga eftergifter till det nya paradigmets idéer och värden, men än mer genom infiltrering och skenmanövrar som lurar befolkningen att tro att de fått sina krav tillgodosedda, när detta inte alls är fallet.

Hyckleri och bedrägligt förfarande i egoistiskt vinstsyfte har varit typiska uttryck för det gamla paradigmets ekonomi och politik, och de hör fortfarande till dagordningen. Det glädjande är att vi som stöder det nya paradigmet med våra krav på öppenhet och transparens nu allt oftare lyckas göra människorna medvetna om hyckleriet, korruptionen och manipulationerna. Och det är första steget mot att göra oss av med dem.

Fredliga folkliga proteströrelser hör till det nya paradigmets sätt att uttrycka sig. Krig, polisvåld och censur är däremot uttryck för det gamla paradigmets maktpolitik, och de kommer att försvinna när det nya paradigmet slår igenom på allvar och tillräckligt många blir tillräckligt medvetna.

Men för att detta skall ske, krävs en radikal förändring i det förhärskande värdesystemet, från ett penningdyrkande materialistiskt och kvantitativt synsätt till ett kvalitativt synsätt där mänskliga, emotionella och andliga värden betyder mer än pengar och materiella resurser. Och det kräver i sin tur bland annat att bankväsendets makt beskärs radikalt så att samhället befrias från dess strupgrepp på både näringslivet, politiken, och de enskilda människorna.

Text: Jens Jerndal (Facebook)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Jens Jerndal