Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Prof. Johan Rockström varnar för ekologisk kollaps

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 augusti 2015
- NewsVoice redaktion

Johan Rockström (2015) - Foto: Frankie Fouganthin2015 är ett ödesår för vår planet. Jordens korallrev och regnskogarna kommer att kollapsa. Inlandsisar kommer att smälta och havsytan kan stiga 14 meter pga av uppvärmning. Det skriver SR om Johan Rockström, som nyligen sommarpratade.

Text: NewsVoice | Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia Commons

Men det finns även hopp.

“…runtom i världen kommer hela tiden nya exempel på städer, länder, företag och enskilda personer som går före i arbetet med förnyelsebara energikällor och ekologiskt hållbara system. Det är inte bara en nödvändighet utan också ekonomiskt fördelaktigt menar Johan Rockström.”

Johan Rockström är professor i Miljövetenskap. Han föddes i Finspång och är uppvuxen i Brasilien, Italien och Karlskrona, men är nu bosatt på Rindö.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq