Venezuelas president: USA ligger bakom flyktingkrisen i Europa och krigen i Mellanöstern

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 september 2015
- NewsVoice redaktion
Nicolas Maduro, 2010. Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom
Venezuelas president Nicolas Maduro 2010 - Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom
Venezuelas president Nicolas Maduro 2010 – Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom

USA ligger bakom alla pågående militära konflikter och är orsaken till den pågående flyktingkrisen i Europa. Washington med sina allierade har använt militär makt över andra länder vid 50 tillfällen bara de senaste 10 åren. Det säger Venezuelas president Nicolas Maduro i en exklusiv intervju för RT.com.

Text: NewsVoice

RT.com skriver att general Andrey Kartapolov, som är chef för “Main Operation Directorate of Russia’s General Staff”,  att den amerikanska administrationens fokus har varit att konsekvent försöka kontrollera Ryssland för att förhindra att alternativa maktcentra tillväxer.

Nicolas Maduro anklagade USA för att kasta in hela Mellanöstern i ett kaos av krig vilket provocerat fram den pågående flyktingkrisen som de europeiska länderna nu får uppleva.

“It is Europe that has to deal with the disaster caused by the US, because it is Europe that is now taking in thousands of migrants and they don’t know how to cope with this situation,” sa han till RT.com under hans besök i Kina vid firandet av slutet av andra världskriget.

Källa: “Europe has to deal with refugee disaster caused by US – Nicolas Maduro to RT”

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • UZA visar hur man uppför sig på den internationella scenen, nu förstår jag varför alla kallar dom för den store Satan. Alla UZA:s “problem löser man med våld. Idiot republiken på hemmaplan präglas av våld i alla sina delar och alla betydelsefulla individer är korrupta. UZA kommer att ruttna innifrån tills man faller ihop från tyngden av sin egen skit. Varning för UZA !

  • “Kaos och 50.000 mord om året det är Maduro och Chavez förtjänst”. Det är vad regeringen i Washington vill att vi ska tro. Och du sväljer både kroken, linan , och sänket..

  • Att skylla på USA sker vanligtvis via ryggmärgen av alla Sydamerikanska och Arabstater.
    Visst har USA gjort mycket skit men det vore ju klädsamt om man kunde erkänna egna fel också.
    Venezuela kunde vara mycket rikt och blomstrande om de haft en vettig politik istället för den fiaskosocialism som nu regerar.
    Att ett oljeland skall behöva låna pengar av Kina är ju onekligen pikant!
    Och NOTA BENE, USA har inte utsatt dem för någon blockad utan tvärtom köpt deras olja löpande sedan många år.
    Kaos och 50.000 mord om året det är Maduro och Chavez förtjänst.

    Agneta och Gunnar. Det är verkligen intressant att USA,s flotta delar uppgifterna om sina ubåtars utlokalisering med Er, det är ju annars en ganska hemlig uppgift om man säger!
    Det finns dock ingenting som heter Trident-ubåt…………….
    Kanske syftar Du på Ohio-klassen eller engelska Vanguard ?

  • Agneta Norberg, En fullständigt giltig analys! Putin och kineserna bör sätta fingret på avtryckaren och ge idioterna 24 timmar att dra sig inom sitt skal. Det är möjligt att idioterna inte backar och kriget kommer men det är bättre att dö upprätt än som slav åt dårar

  • Detta är kanske det Tredje Världskriget men i en form som vi inte föreställt oss. Människor tvingas förflytta sig i massor från de förödande förstörelser som USA och Co ställt till med .Samtidigt kan vi förbise att USA nu går in och destabiliserar Ekvador och Venezuela. I kaos kan allt hända utan att media bevakar. Samtidigt har USA pistolen mot tinningen på Ryssland och Kina med 8 Trident u-båtar i full beredskap att på en kvarts varsel avlossa sin dödliga last . 6 av dessa Tridentubåtar har nu förflyttats från Berings hav till Kinas kustområden , två finns i Barents hav. USA har 800 militärbaser runt hela världen. Sjätte flottan är i full beredskap i Medelhavet och Svarta havet. Sjunde Flottan i hög alert i Stilla Havet. Varför får USA hålla hela världen som gisslan.? Men det är Putin som demoniseras. Korkat och farligt. Agneta

  • Ja, tack för det USA..

    Destabiliserings-kampanjer mot Venezuela pågår ju också. Nyligen stängdes gränsen till Colombia pga. den enorma smuggling (form av krigsföring?) som sker främst via Colombia och för inte allt för länge sedan avvärjdes även ytterligare ett planerat kuppförsök från högern i landet. Maduro vet nog vad han talar om efter att Venezuela har genomgått flertalet kuppförsök och kupper.

    http://www.youtube.com/results?search_query=maduro+coup

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *