Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

NATO-debatt i Kulturhuset Stockholm – Vill du ha amerikanska militärbaser på landsbygden?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 september 2015
- NewsVoice redaktion
North Atlantic Council, telekonferens. NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: NATO.int

Föreningen Svenska Freds skriver att opinionen svänger för att Sverige ska gå med i NATO. Vissa opinionsundersökningar pekar på att allt fler svenskar vill dela säng med NATO. Det visar inte NewsVoice undersökning. Då var 80% emot ett svenskt NATO-medlemskap. Många vill inte se amerikanska baser på den svenska landsbygden och truppförflyttningar på vägar och genom städer, något som blivit populärt i Östeuropa på senare tid.

Ska Sverige gå med i NATO? DN.Asikt vs NewsVoice

Svenska Freds skriver:

“Samtidigt har flera före detta toppdiplomater och samhällsdebattörer som är kritiska mot ett eventuellt medlemskap slagit sig samman i initiativet Natoutredningen där även Svenska Freds ingår.”

När DN lät publicera skribenten Lars Anderssons åsikt om att Sverige inte bör gå med i NATO var det 57% som inte höll med. 57% av DN-läsarna vill alltså vara med i NATO. Det kan jämföras med siffran 80% bland NewsVoice läsare som inte vill att Sverige ska gå med i NATO.

Eftersom det brinner i knutarna arrangerar Svenska Freds en NATO-debatt i Kulturhuset Stockholm den 30 september kl 18:00. Debatten kommer att sändas direkt via webben för de som bor ute i landet. Sändningen läggs även ut på SVT Forum. Svenska Freds kan följas på Facebook eller Twitter.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NATO