4 KOMMENTARER

  1. Slutsats: allt för stora enhet eller beslutsmässiga koncentrationer (vare sig vi kallar dessa företag, regeringar eller annat) sätter vid en viss storlek det vi regelmässigt och historiskt kallat marknadskrafter ur spel. Mindre enheter kan inte utöva samma kontroll, makt eller vad vi nu föredrar att sätta för namn på deras inverkan i beslutsprocessen.

  2. Svenska kärnkraftsmotståndare bör sluta använda Fortum. Man kan byta till kommunala atomkraftsfria Telge Energi. EON påstår att de slutat satsa på kärnkraft. I så fall är de ett bättre val än Vattenfall.
    Svenska folket bör också byta till annan bank än Nordbanken, där chefen, finske Bilderbergaren Björn Wahlroos, sett till att svenskarnas pengar har lånats ut till nya atomkraftsbygget i Finland, trots att 100% i folkomröstningen 1980, om atomkraft, lade sina röster på valsedlar som inleddes med löftet: ”Kärnkraften ska avvecklas”.
    1980 hade Sverige 6 atomkraftverk. Om svenska folket hade vetat att Linje 1 och 2:s ledningar skulle se till att Sverige 35 år senare, 2015, har 10 atomkraftverk igång, skulle troligen mer än 80 % ha röstat på linje 3:s 10 års total-avveckling. Fp:s Jan Björklund göbblar idag om att Miljöpartiet vill ”snabbavveckla”. Gå och lägg dig i Fukushima, Björklund – En 50 års snabbavveckling!?
    Roland von Malmborg

  3. Kärnkraft är som sagt ingen framtid utan primitiv och smutsig teknik från 1930-talet. Man använder energi ur en okontrollerbar, dyr och farlig källa, med risk för ”oändlig” framtid av livsfarlig strålning. När det går åt h*vete, finns inga åtgärder, som kan återställa säkerheten. Kärnkraft är alltför dyr för att säkra alla säkerhets-risker.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here