Studie: Mobiltelefonen kan förstöra ditt kärleksförhållande

0
177

Mobile selfie ShutterstockJu mer du använder mobilen när du är tillsammans med din kärlekspartner ju större är risken att din partner inte är nöjd med förhållandet. Smartmobiler orsakar konflikter i nästan ett av fyra förhållande. Det visar ny forskning från USA.

Forskare från Baylor University i USA har undersökt hur mycket vuxna distraherades av mobiltelefoner när de var tillsammans med sin kärlekspartner. 453 vuxna deltog i undersökningen.

Resultaten visade att mobilen orsakade konflikter och dålig stämning i kärleksförhållanden pga att den ena partner distraherades för mycket av mobilen. Detta ledde i sin tur till att personen kände sig mindre tillfreds med livet och till ökad förekomst av nedstämdhet och depression.

  • 46% rapporterade att deras partner blev mobildistraherad av smartmobilen när de var tillsammans
  • 23% svarade att mobildistraktionen orsakade konflikter i förhållandet

Endast 32% av de som deltog svarade att de var mycket nöjda med sitt kärleksförhållande. Ju mer ena partnern blev distraherad av sin smartmobil när paret var tillsammans, ju mindre var sannolikheten att den andra partnern var nöjd med förhållandet.

Text: K. Reporter

Relaterat

”Online-fitta”- Företag vill att kvinnor ska ha bluetooth i vaginan

Källor

Baylor Study: Cellphones Can Damage Romantic Relationships, Lead to Depression

Sciende Direct: My life has become a major distraction from my cell phone: Partner phubbing and relationship satisfaction among romantic partners

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

LÄMNA ETT SVAR