Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Assads budskap: Frankrike måste sluta sponsra terroristerna i Syrien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 november 2015
- NewsVoice redaktion
Assad intervjuades den 14 nov 2015 om terrorattackerna i Paris den 13 november 2015

GEOPOLITIK. Syriens president Bashar al-Assad intervjuades den 14 november av syriska journalister och han förmedlade då sina kommentarer om terroristattackerna mot Paris den 13 nov 2015 och vad Frankrike måste göra nu, vilket i klarspråk är att sluta stödja terroristerna som ska störta Assad.

Assad beklagar först djupt den tragiska händelsen i Paris. Assad hade vid intervjutillfället ingen information som bekräftade att terroristerna kom från Syrien. Han säger att folket i Syrien förstår hur det är att utsättas för terrorism eftersom de har erfarenhet av dessa sedan 5 år.

Assad säger att han varnade Europa 2012 om vad skulle hända om Europa förhandlar eller samarbetar med terroristerna. Det kan uppstå terrorism runt hela världen. (“Don’t mess with the fault line in Syria. It is going to be like an earthquake that will reverberate around the world”). Olyckligtvis lyssnade inte de europeiska representanterna. De trodde istället att Assad hotade dem och man lärde sig inte av vad som hände i Charlie Hebdo, säger Assad.

Bashar al-Assads varning bekräftas av de franska journalister som NewsVoice skrev om i artikeln: “Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris”.

När en syrisk journalist frågade Assad om Syrien är redo att bekämpa terroristerna med Frankrike svarade Assad att Syrien är redo att bekämpa terroristerna med alla som vill delta, men han menar att Frankrike inte är seriösa.

Frankrike måste förändra sin policy, säger Assad, eftersom Frankrike stödjer terrorister i Syrien. Det bekräftas av Hollande som säger att Frankrike stödjer rebeller – precis som USA – med avsikt att störta Assad.

Text och översättning: NewsVoice

Video: Syria Truth Network

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq