Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sköt Turkiet ned det ryska planet som hämnd för bombningen av ISIS-oljekaravaner?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 november 2015
- Torbjörn Sassersson

Lavrov-bombning-oljekaravan-SputnikNews-nov2015Turkiet blev nervöst när Rysslands stridsplan bombade ISIS karavaner med stulen olja i Syrien, uppgav Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Det skriver ryska Sputnik News. Frågan inställer sig om Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet den 24 nov 2015 var en vedergällning för att Ryssland hotar Turkiets affärer med ISIS.

Det här är knappast ett sammanträffande att våra turkiska grannar började bete sig mycket nervöst efter att vi startade bombardemang av Islamiska statens oljekaravaner, anmärkte Sergej Lavrov på en presskonferens med sin syriske kollega Walid Muallem.

Sputnik News citerar Lavrov som sa att två turkiska journalister greps för att de försökt avslöja vapensmuggling till IS:

“Detta faktum vittnar ju också om hur varsamt Turkiet är med att hålla tillbaka informationen om sina underjordiska transaktioner med islamister.”

Källa: Sputnik News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq