5 KOMMENTARER

  1. Det är tydligt att något är i görningen från Kiev-håll. De ukrainska styrkorna har tagit 8 byar i den neutrala zonen (bl.a. Pisjtjevik, Pavlopol, Vinogradnoje, Gnutovo, Sjirokino, Bachmutovka och Zjovanka) och har kört fram massor med krigsmateriel (434 olika enheter enligt Basurin) fram till kontaktlinjen eller i närheten av den (i strid med Minsk-2). Joe Biden var i Kiev nyligen (mitten av december) och ungefär samtidigt var beskjutningarna mot Donbass som intensivast. Rapporter från de av juntan ockuperade Donbass-distrikten gör gällande att de ukrainska nationalisterna kör med razzior och fängslar hundratals lokalbor, man besätter också de civilas hus alldeles intill kontaktlinjen. Folkmilisen har sett tecken på att ukrainarna avminerar vissa avsnitt längs fronten, och nu kommer alltså detta uttalande från Nazarenko (om att återta kontrollen över gränserna). Samtidigt körs en intensiv propagandakampanj i Kiev om att det är folkmilisen som har besatt byar i den neutrala zonen (t.ex. Kominternovo) vilket är falskt. Det pågår en tydligt uppbyggnad inför något. Minsk-2 gäller fram till årsskiftet, sen får vi se vad som händer. Lokalinvånarna i Donbass tror att det smäller till när marken fryser till. Basurin tror på en ukrainsk offensiv innan årets slut. Läget är spänt.

  2. Intressant information, även från Oleg.

    Dom väntar kanske på att lånen från bl.a. Sverige ska betalas ut med början 2016?
    Det kostar ju som bekant mycket pengar att köpa raketer, bomber och granater..

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here