7 KOMMENTARER

 1. Egentligen spelar det inte någon roll vilken vaccin det handlar om. Alla vacciner och utan undantag är kontaminerade med metaller och gifter som skadar vävnaden. Det är bra att kalibern belyste problemet med åtminstonne en vaccin. I Österike hade/har man enorma problem med vaccin mot fästingssjudomar.

  Gifter är gifter helt enkelt.

 2. Vetenskap och Folkbildning (VoF) satsar på fel häst som vanligt och är dåligt påläst.
  Denna skeptikerförening förnekar sig aldrig.

  Så klart ska Kaliber i P1 vara Årets Folkbildare i stället. Klockrent!
  Vi vet nu att HPV-vaccinet Gardasil ger allvarliga biverkningar, se t.ex. 2000-Talets Vetenskap Nr 2/2015 sid 8-10.

  Ett gott råd till alla voffare och övriga medborgare är att bli medlemsprenumerant på denna tidning, http://www.2000tv.se, en ögonöppnare precis som NewsVoice. Förhoppningsvis försvinner på sikt allmänhetens tillit till VoF.

 3. Förtydligande. Peter Wolodarski och DN priset Årets Förvillare efter att 2000 röster inkommit till bloggen aretsforvillare.nu. Allmänheten både nominerade och röstade. Samtidigt beslöt bloggen Vetenskap-folkbildning.nu att ge samma pris till DN och Wolodarski. Det var därifrån ett visst pressmeddelande kom som omtalats i media. Bloggen Aretsforvillare.nu skickade aldrig ett pressmeddelande. DN/Wolodarski fick alltså priset från två bloggar samtidigt.

  Eftersom Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) inte kan äga begreppet Årets Förvillare så kan vem som helst utse vinnare och dessutom när som helst. Have fun.

 4. [tack Ove :)]

  Medievärlden: Kaliber fälls för program om HPV-vaccin

  ”Det omdiskuterade programmet gav en missvisande bild och stred mot kravet på saklighet.
  Granskningsnämnden har fällt Kaliber, SR P1:s program för grävande journalistik, för missvisande framställning i ett program där man avsåg granska hur Läkemedelsverket hanterar misstänkta biverkningar av HPV-vaccin.

  Nämnden fäller Kaliber eftersom den anser att det i programmet förmedlades en bild av att det finns ett samband mellan HPV-vaccinet och diagnosen POTS. Framställningen blev så missvisande, anser nämnen, att programmet stred mot kravet på saklighet.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here