Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Politiker uppmanas: ”Ge barn gratis D-vitamin istället för läkemedel!”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 januari 2016
- NewsVoice redaktion
Sanna Ehdin Anandala - Foto: Jen C. Hilner

Sanna Ehdin Anandala - Foto: Jens C HillnerNär politikerna nu – till en kostnad av 400 miljoner per år – gjort receptbelagda läkemedel gratis för alla under 18 år har de tagit ett steg i fel riktning och bara gett läkemedelsindustrin ytterligare en fjäder i hatten och stora, garanterade intäkter. Vill de hjälpa barns hälsa bör de jobba förebyggande och dela ut gratis D-vitamin, C-vitamin och omega-3 istället. Det skriver hälsoprofilen Sanna Ehdin.

Text:  Sanna Ehdin, PhD och författare | Foto: Jens C Hillner

Nu, från och med den första januari 2016, är receptbelagda läkemedel gratis i Sverige för alla barn och ungdomar under 18 år. ”Reformen” kostar 400 miljoner per år. Hur skulle det vara om de istället delade ut gratis D-vitamin, C-vitamin och fiskolja (omega 3) till alla barn? Det skulle göra en enorm skillnad för alla barn! Vilket inte symtomlindrande mediciner gör…

Rätt näring istället för mediciner

Innan du slår bort tanken så lek med den en stund – och läs den senaste forskningen på till exempel D-vitaminets inverkan på folkhälsan – och läs fakta nedan. Det är näringen som bygger hälsan och om vi ger alla barn gratis basala, viktiga näringstillskott skulle det få en avgörande skillnad för våra barn och deras framtida hälsa. Det vore en sann hälsoreform!

Apropå detta: I USA finns många barn som bara är sex, sju år gamla och redan tar sex, sju mediciner. Jag anser att det är helt vansinnigt och, självklart vill sjukmedelsindustrin medicinera folk från vaggan till graven. Nu vill de även komma med ”livsstilsmediciner” till friska människor. Mitt uppmaning är: Acceptera inte detta system!

Läs mer i den kompletta artikeln på Kurera om

  • Vitaminer förebygger och läker sjukdom
  • Den moderna industrimaten gör oss feta och sjuka
  • Läkemedelsindustrin ointresserad av att rätt kunskap sprids
  • Ge tillskott till skolbarnen
  • Barn har stora fördelar av tillskott av fiskolja
  • Även C-vitamin borde vara gratis
  • Minska ungas användning av antidepressiva med rätt näring istället för mediciner
  • Förebygg sjukdomar istället för att symtomlindra
  • För lite grönt och för mycket socker


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq