Sälj allt – 2016 kan bli värre än finanskrisen 2008 – Royal Bank of Scotland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 januari 2016
- NewsVoice redaktion

RBS building in London - RBS press photo

Royal Bank of Scotland varnar för att 2016 blir ett undergångsår. Nu ger banken rådet till sina klienter att inte vänta utan sälja nästan allt de har. Sälj allt utom “high quality bonds” och investerare bör vara oroliga nu, säger RBS:s kreditchef Andrew Roberts. 

Text: NewsVoice | Foto: RBS pressfoto

En rad av röda flaggor är tydliga. Redan den första veckan i januari 2016 svajar oljemarknaden. Det är oroligheter i Kina, världshandeln minskar, stigande skulder, svaga företagslån, global recession och deflation. Oljepriset kan sjunka till 20 USD per fat och nästa nivå kan bli 16 USD, tror RBS.

RBS jämför situationen med den ekonomiska krisen 2008. Banken tror inte att Kina kommer att vända “sitt skepp” rätt för att kunna bistå till en ekonomisk åtetbalansering som Kina gjorde 2008.

“RBS believes China suffered a massive outflow of capital in December — perhaps as much as $170 billion – with much of that money going straight into the dollar. A chart showing Chinese outflows in 2015 is “surely now the most important chart in the world,” concluded Roberts.”

 

Relaterat

CNN Money: Is this another 2008 for the stock market?

CNN Money: China spent $500 billion to prop up yuan last year

The Guardian: Sell everything ahead of stock market crash, say RBS economists

CNN Money: Sell everything! 2016 will be a ‘cataclysmic year,’ warns RBS

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det skulle vara intressant att få veta vilka de säkra pappren är, vilka obligationer som kan rekommenderas?
    Mina Bear-fonder har hittills i år (16 dagar) ökat med 6%, jag räknar med ett fortsatt börsfall under de kommande 7 till 15 månader med rekyler under sommaren och årsslutet.
    Sedan kommer de goda åren med kontinuerlig ökning tills nästa topp nås och då händer samma sak igen. Titta på ett OMX 30 diagram, sedan 1992 och tills nu är det en tydlig cykel. Domedagen lär dröja!

  • Det är dags att vi ställer våra politiker mot väggen om hur de har tänkt att vi ska försörja oss vid en nationell eller internationell kris. Redan 2011 drog livsmedelsverket hårresande slutsatser om vår försörjningsförmåga i en rapport om framtidens faror och ev konsekvenser för landets förmåga. Här talas det om “akuta sanitets- och hungerproblem inom loppet av någon vecka” pga av långa försörjningslinjer och minimala livsmedelslager.

    I oktober 2015 publicerades artikeln “Lantbruket är ett säkerhetsintresse” där författarna påtalar att “Det svenska jordbrukets överlevnad är ett nationellt intresse”. De hänvisar bl a till “en allt oroligare omvärld där miljöhoten växer och väpnade konflikter på kontinenten åter är ett faktum, borde det vara en självklarhet att staten tar sitt ansvar för att säkerställa vårt behov av livsmedel i händelse av kris.”

    Våra politiker har på uppdrag av EU och FN bestämt att jordbruket ska ställas om för produktion av energigrödor för att ersätta oljan. De bästa markerna ska bl a tas i bruk för ordling av Salix och andra energigrödor, vilket lämnar minimalt med utrymme för livsmedelsproduktion. Tanken är att vi ska importera vårt behov av livsmedel då dessa produceras billigare utomlands. Hur klokt är detta med tanke på alla oroligheter och en snabbt växande befolkning? Med tanke på den storskaliga salixproduktion som planeras vore det kanske klokt att studera om dess bark duger till att blanda i brödbaket.

    http://www.svensktidskrift.se/lantbruket-ar-ett-sakerhetsintresse/?s=jordbruk

  • Att kinas ekonomi har svalnat av är en medveten strategi som ingår i deras femårsplaner för implementeringen av deras egna agenda 21….för att hålla miljömål !

  • “När dollarn kollapsar blir det globalt kaos”

    Jag tror och hoppas det blir för en kort tid. Finns anledning att misstänka att det finns en ny guldbaserad dollar som tar vid efter en global ekonomisk och valutamässig återställning och omvärdering. Går under namnet TRN vilket står för Treasury Reserve Note. Man återför makten över det monetära systemet till folket underställd demokratisk kontroll. Återstå om det stämmer men är logiskt.

  • Dollarn kommer att kollapsa, troligen i år, det behöver man inte vara en Einstein för att begripa , frågan är bara kommer denna kollapsen som är ju inberäknat i det hela, gynnar någon/några? Sannerligen! Nathaniel Amsell ( Rothschild) har ju visat på 1800 talet i London hur man blir en vinnare, när alla andra säljer i panik pga rykte som han själv hade skapat. Börsen idag liknar mer ett pyramidspel än ärlig aktiehandel som det en gång var tänkt att vara. Ju mer som säljer desto mer faller kursen, och då väntar rovdjuren att kunna köpa billigt.
    Har man tillräckligt med pengar över kan man hänga med, men de flesta av oss har inte de och då blir vi de som förlora om vi inte har lärt oss.
    China kommer inte till hjälp, då de har blivit tillräckligt misshandlat av väst. Att det just nu går dålig för Chinas ekonomi är en bild som skapas. Bara vi i väst tror att vi kan expanderar i det oändliga utan en nedgång. Med dessa mänskliga och andra resurser som China har, kommer den att klara sig, när dammet har lagt sig. De har förberedd sig väl med guldresurser, säljning av dollarobligationer och bildandet av BRICS.
    En gammal asiatisk visdom säger att man ibland måste förlora slaget för att vinna kriget
    2016 kommer att blir ett omvälvande år och många måste lära sig att ta avsked från sina gamla förställningar och välkomna det nya.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *