8 KOMMENTARER

 1. Våra media är faktiskt fantastiska med att enbart gå till sina experter och sedan sprida myter.
  I morse följande tokerier. på P1 Man refererade till en koststudie i en Stockholmsförort där riktad info bevisligen hjälpt invånarna/invandrarna att välja bort godis, oboy mm – med gott resultat. Men sedan föreslog man att de skulle fortsätta söka Nyckehålsmärkta produkter i butikerna, dvs undvika de hälsosamma oftast mättade fettsyrorna.
  OBS Nyckelhålsmärkningen infördes – och fettsnåledieterna infördes – precis före det Sverige och fler länder exploderade i en fetma och diabetesepidemi.
  Fall 2: Faktiskt sant. När man nu sett sambandet mellan härdade fetter (transfetter) i kosten och hjärt- kärlsjukdomar så har man sett motsvarande minskning i Europa. (Allra störst minskning i Danmark där man infört transfettförbud . vår anm. ) Men i andra länder : Pakistan och Egypten t.ex ses en ökning- Här kom myten: De har höga kolesterolvärden. Inom forskningen är man idag tämligen överens om att höga kolesterol värden mest är en indikation på att kolesterolet bekämpar infektioner i kärlväggarna. Reporter här var Tim Leffler, som blandar fakta med myter.
  Nummer tre var ett slag för GMO framställda silkesapor. En amerikansk forskare ska med den nya gentekniken ”framställa” apor som man sedan kan göra schizofrena eller autistiska.
  Allt för forskningen.
  Reportern Annika Östman går då exempelvis förbi den forskning som exvis britten Andrew Wakefield gjort. Och som konfirmerats av norska teamet Tveiten och Reichelt. Att en stor del av symtomen beror på flitigt förekommande peptider i blodet. Peptider som kommit dit genom läckande tarm/för stort intag av gluten/kasein. Genom strikta dieter kan man direkt således minska symtombilden avsevärt – istället för att kasta sig över djurplågeri.

  Ingemar Ljungqvist. http://www.2000tv.se

 2. Man vill väl befästa perversionen att människan har som ingen relation till naturen, det finns inget ekosystem som man kommer från eller ingår i. Hon är en maskin, felar den så är det bara sånt som händer och otur och där dessa skolade krafters ägare är de som tillhandahåller korrigerande piller, eller de bytar organ osv.

  Även skolade borde veta att våra immunförsvar fungerar sämre om det/man är kall. Vi får ju feber för att lättare få övertaget mot infektioner. Varför skulle folk traditionellt alltid basta om det inte gav ”fördelar”.

  Det handlar om qi, yin och yang, och olika ”tillstånd” eller faktorer därute. I traditionell kinesisk medicin så talar man om ”patogen energi”, där kyla och vind etc är några. Värme – yang, då är det expansion, saker går utåt, mot ytan, och löses upp. Kyla – yin, då är det inåt, stagnation och kontraktion, det blir mer livlöst och det blir härdar – det blir som Sverige.

  Vår inre cirkulation, först qi i meridianer och vidare samband/förgreningar med allt i kroppen, men som naturligtvis då också ”blir” blod, lymfa och immunförsvar – interagerar med det som är det yttre – men var börjar det yttre? Var slutar vår kropp, vi ser bara hudens yta – och skolmedicin och vetenskap är 180 grader från att se de verkliga sammanhangen, och den är befängd.

  Här kan man läsa mer:

  Här försöker den bakvända världen (humanism och skolväsenhjärntvätt) debunka TCM, den traditionella kinesiska medicinens syn på kyla och förkylning:
  https://humanisticperspectives.wordpress.com/2012/01/29/hot-and-cold-in-chinese-medicinea-meaningless-concept/

  I en kommentar till texten kan man läsa:
  Utter rubbish. TCM has been developed over centuries and looks at how the body/mind can find its balance, which is in harmony with its habitat. Science over the years has ripped everything into its component parts trying to understand it, with limited scope, where TCM sees things as a connected, holistic system. If the balance isn’t right, do the right things and the balance is restored naturally. It’s both complex yet simple.

  Blir man förkyld av kyla?
  Ibland uppstår det en diskussion om förkylning orsakas av kyla. Det är välkänt att virus orsakar förkylningar, men vilken roll spelar kylan? Det heter ju trots all förKYLning.
  http://www.klassiskakupunktur.se/blir-man-forkyld-av-kyla/

  De sex ondskorna (klimat)
  http://www.traditionellkinesiskmedicin.se/obalans/de-sex-ondkorna-klimat/

 3. Sjukvården har ju redan eliminerat immunförsvaret i sin smala begreppsvärld. De flesta fick ju inte infektioner utan virus.. Sådant behövde man inte behandla ens…

  En individ på Storgatan med konstaterad Giftstruma har sagt att vården talat om för honom att det ger dåligt immunförsvar. Inför faktum att det bör vara tvärtom så blev protesterna våldsamma.. Det behövs ingen skrämselpropaganda i vårdapparaten. Det är bara att mata det lilla djuret..

 4. Snor det till sig för en konflikt mellan SVT och SR? Snyter bäst som snyter mest.

  ”En man i Randesund i södra Norge har imponerat på polisen, efter att han stoppade en biltjuv i bara underkläderna, trots att temperaturen mätte minus 17 grader. […]

  Biltjuven var känd av polisen sedan tidigare. Den ovanligt bestämde bilägaren klarade sig undan den minst sagt farofyllda färden med ett par små sår, och en helt vanlig förkylning.”

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/vansinnesfard-pa-biltak-nar-tjuven-stoppas-av-agaren-endast-ikladd-kalsonger

 5. Ännu en gång enkel seger för Newsvoice över msm. Vilka loosers dom är!

 6. Madame Flod kylde ner sig när hon spionerade på Karlsson och dog i lunginflammation. Var det inte så?
  Klart det finns ett samband! Jag tror att om man är stark och frisk och har ett bra immunförsvar kan man bli kall utan större problem, men om man redan har lite virus och är minsta nedsatt så ska man absolut inte kyla ner sig utan hålla sig varm, något kloka människor förordat i alla tider.

 7. ”Generalfelet som journalisten Li Hellström på P1 gör är att gå till endast en svensk expert och sedan nöja sig med svaret. En svensk expert kommer dock alltid att anpassa sig efter en svenskt godkänd uppfattning.”

  Det hela får mig att minnas 2003, när Vägverket i Sverige, som enda nation i Europa, gick ut och deklarerade att man funnit att handsfree i bilen INTE var säkrare än att handha mobilen i ena handen under hela samtalet. Detta gick emot samtliga studier i Europa som gjorts tidigare och trotsar logiken. Det verkade inte bekomma tjänstemännen som formulerade policy efter sina egna rön på området. Ibland är det bra att lyfta näsan lite högre och kika runt lite grann innan man formar klar sin policy.

 8. Vill bara kommentera Daniels inlägg om mobiltelefoner.- Det här var innan smarta mobilers breda intrång och det man kom fram till då vara att det var själva samtalet som var distraherande, ej om man hade handsfree eller mobilen i handen.
  Nu med smarta mobiler intåg så kollar folk på en skärm vilka mail och läser och skickar meddelanden vilket har förändrat risken betydligt från tidigare då man bara använde mobilen för samtal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here