Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Återfå din hälsa genom att skippa socker – Gå över till nyttigt fett, animaliskt kött och grönsaker

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 februari 2016
- Torbjörn Sassersson

sockerfilmen-smoothie

Filmaren Damon Gameau från Australien överkonsumerade socker under en månad genom att tex dricka en smoothie som innehöll 139 gram socker. Han undersöktes av läkare och experter som konstaterade att hans hälsa gick förlorad. Hans vikt gick upp och han blev sockerberoende.  

Vägen tillbaka till hälsa innebar att han valde en LCHF-liknande kost bestående av animaliskt protein, animaliskt/nyttigt fett och grönsaker. Den första veckan var värst, men efter två veckor försvinner normalt sockersuget och man blir klar i huvudet igen. Sockret tycks göra människan lite dum i huvudet.

Illustrerad Vetenskap skriver:

“En riktigt nära titt på råttornas hjärnor avslöjade att de traumatiserade råttorna hade samma förändringar i hjärnan som de råttor som hade utvecklat ett beroende av sockervatten.”

“Forskarna drar slutsatsen i sin studie att socker kan ha en problematisk inverkan på utvecklingen av hjärnan.”

Källa: Läsk skadar din hjärna

Sockerfilmen finns att se på SVT Play tom 20 augusti 2016

The Sugar Film


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: LCHFsocker