Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fredrik Reinfeldt blir rådgivare för Bank of America Merrill Lynch

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Fredrik Reinfeldt - Foto: Frankie Fouganthin
Fredrik Reinfeldt, 2010 - Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia Commons
Bild: Fredrik Reinfeldt, 2010 – Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia Commons

Fredrik Reinfeldt går in i storbanksindustrin som seniorrådgivare, närmare bestäm till Bank of America Merrill Lynch, en av världens största investmentbanker och företagets verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Text: NewsVoice

Reinfeldt går i samma fotspår som regeringskollegan och tidigare finansministern Anders Borg som 2015 blev rådgivare åt konkurrenten Citigroup.

“Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi nu fortsätter att utveckla vår framgångsrika verksamhet i EMEA-regionen”, sa Johan Lustig, som är chef för Nordic Corporate och Investment Banking på Bank of America Merrill Lynch.

Aftonbladet intervjuade Reinfeldt. Hans kommentarer löd:

“Det gläder mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team. Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll i att stödja Europas ekonomiska utveckling i detta kritiska läge.”

“Europa behöver fler reformer för att skapa arbetstillfällen åt de många människor som nu söker jobb eller som nyligen kommit till Europa. Det måste öka drivkrafterna för människor att vilja arbeta och samtidigt sänka trösklarna in i arbetsmarknaden.”

Text: NewsVoice (pressmeddelande)

Källa: VA Finans: Reinfeldt ska konkurrera med Anders Borg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq