18 KOMMENTARER

 1. Det finns kanske inte så mycket att kommentera men dock reflektera över.
  Artikeln är ännu ett exempel på hur viktig fria professionella medier
  kommer att vara och utgöra grunden i vår omvärldsuppfattning.
  Om jag i någon mån vill vara kritisk så är det källhänvisningen till Wikipedia.

  Tack Lasse W för en klargörande o klok artikel och tack TS för att den
  publicerades!!!

 2. Tack för kommentaren Leif B, men Wikipedia är INTE en källa till artikeln. Den källan [som du syftar på] gäller enbart infotexten i slutet om IB.

 3. En del tror att socialdemokratiska krafter samtalade med Sovjet i början av 1980. Vissa spekulerar att Palmes förestående besök i Sovjet med Gorbatjov var droppen när de bestämde mordet? Det handlade om att Palme skulle samtala/förhandla om ett kärnvapenfritt Norden? Jag tycker artikeln i sig verkar logisk och riktig ändå. Jag tror allt detta dubbelspel är trovärdigt. Diplomatin mellan stater verkar fungera i flera lager och svår att förstå. Hur mycket ”suveränt” bestämmande om sin egen säkerhet tillåts av en liten svag stat, innan dess egen säkerhet och självbestämmande hotas? USA och Ryssland skulle kunna gå ihop och förse de Nordiska länderna med alla vapen de behöver och låta Norden själva bestämma och samarbeta med säkerheten vid sina gränser. Tekniskt, skulle det utgöra samma säkerhet för Ryssland och USA, som ev medlemsskap i Nato eller med Ryssland. Det skulle även bli billigare både för stormakterna och Norden och dessutom ett utmärkt demokratiskt stödprojekt för hela Europa.

 4. En svensk tiger!
  Under andra världskriget i Maj 1941 skrev tf chef för försvarsstaben till SIS ( statens informationsstyrelse ) om att starta en kampanj om tystnad hos allmänheten. Från regeringshåll framhöll man man att kampanjen måste vara av karaktären ” allmän förtroende propaganda för statsmakten.Den 29 oktober visades ett förslag på en blågul tiger tecknad av Bertil Almqvist journalist och tecknare på Aftonbladet. Tystnadskampanjen startade den 21 November 1941 genom ett radioanförande av historieprofessor Sven Tunberg, ordförande för SIS 1940-1944.Morgontidningarnas fylldes med ledare om tystnadskampanjen.Den blågulrandiga tigern spreds i 400 000 exemplar på offentliga platser och på arbetsplatser. Kampanjen hade mottot : ”En svensk tiger”.
  Mot bakgrund hur vårt svenska samhälle ser ut i dag och hur det styrs av olika makthavare och myndigheter så förefaller mottot : ”En svensk tiger även idag” vara högaktuellt. De ”ansvariga” politikerna har under åratal invaggat oss att vi skall tro på att Sverige är en demokrati. Detta kunde inte vara mer fel enligt min uppfattning. Istället anser jag att Sverige mer liknar en korrumperad Banadiktatur där vårt lands resurser och medborgares intressen säljs ut och överlåtes till den globala makteliten intressen.
  Massmedia ä ridag lika korrupta som politikerna och skulle någon hävda sin demokratiska rätt att använda sig av sin yttrandefrihet om i dagens urspårade samhälle blir det ramaskri hos politiker, massmedia, lobbygrupper och olika köpta intresseorganisationer. Det är hög tid att vi slutar att tiga och stå med mössan i hand som vi är präglade och manipulerade att göra inför maktens företrädare. Måtte alltfler människor tänka själv, vakna upp och se igenom den manipulation den falska propaganda som vi dagligen blir utsatta för.

 5. Det mest intressanta är hur oerhört fega och undfallande de svenska förhandlarna varit. Alla länder i EU har visumfrihet med USA sedan årtionden. Att USA plötsligt skulle bryta denna princip med ett vänligt inställt EU-land saknar all trovärdighet. Att svenska diplomater och regeringstjänstemän går på den bluffen är rena skandalen (eller så visste de att det var en bluff men använde den som ursäkt för att få lägga sig platt för USAs krav).

  Sen ska vi inte glömma hur USA krävde att Sverige skulle stoppa Pirate Bay och införa drakoniska straff för fildelning.

  Sverige agerar som en skrämd hustru till en våldsam alkis, hon fattar inte att översittarens makt beror på att offret tror att hon inte kan säga ifrån. Det är bara att be mobbaren att fara åt h-e och skapa sig ett eget liv i självständighet.

 6. Jag glömde att uppge att källan jag har tagit mina uppgifter är från är Beredskapsmuseet.

 7. Jag menade naturligtvis att använda Wikipedia som källa för info om IB.
  Sorry för det.
  Jag menar bara att det kan vara klokt att fasa ut Wikipedia om det finns annan info.
  Typ dom som just wikipedia pekar på i sin ”artikel”.
  NV har ju ett antal bra artiklar om Wikipedias arbete.

 8. Börja med att kolla bergen utanför Munkedal så vet vi att NATO funnits här under väldigt lång tid.
  Hela bygden vet om det och där är det vardag. Men Svensk tramsmedia fortsätter förneka tillsammans de militäranställda inom traditionell media. Ca. 200st sägs det.

  Kolla Anders Jallais intervjuer på Youtube med fd. högt försvarsanställda.
  Då ser vi att hela ubåtsaffären på 80-talet är ett sätt för NATO att vinna mark och krossa opinionen.
  Ubåtskränkningar och skrämsel med ryssen var och är bara ett sätt att vinna momentum för att placera vapensystem på Svensk mark. På 80-talet var det undervattenssystemet SOSUS kring våra kuster, och som Palme starkt satte sig emot. Idag är det luftförsvarssystem likt dem man använde i Irak kriget.

  Att hålla på så här gör bara att Ryssen kommer allt närmre för man måste skydda sina intressen.
  Vi ska behålla vår påstådda neutralitet och mota både Ryss och Amerikan vid våra gränser.

 9. BRA!

  sedan blir ännu roligare när man vet att vår statsminister sitter i knät hos Rockefeller, Rotschildt (bankmaffian), Wallenberg och CIA (krigsmaffian).

 10. Pelle

  Det räcker nog hos Wallenberg som Socialdemokraterna har gjort sedan dom skapades.

 11. Alla svenskar vet vad en ”demo” är! Det är en demonstration av något, som inte är någonting!

  Alla tycks vara angelägna om att demokrati skulle gälla i landet Sverige. Med utgångspunkt för orden ”demo”, ”demonstration”, och ”demokrati” torde slutsatsen bli att Sverige är ett utmärkt exempel på en ”demo-demokrati” som egentligen inte har något enda dugg med en ”äkta demokrati” att göra – utan en svensk variant av något som borde benämnas som just en ”demo-demokrati” där avsaknaden av just ”demokrati” är det helt karakteristiska kännetecknet!

  Ett exempel på detta är hur svenska folket tror att det är vi alla som tillsammans väljer ut våra riksdagsledamöter!

  Totalt fel!

  De som numera sitter är i riksdagen är praktiskt taget alla utvalda av partiledargrupperna i vår riksdag. Någon enstaka person kan någon enda gång ha råkat få sitt namn inskrivet på så många tomma valsedlar – att denne råkat slå ut någon som en partiledargrupp fastställt skulle ha representera aktuellt parti i riksdagen!

  Detta framgår klart av texten i AnneMarie Pålssons bok ”Knapptryckarkompaniet”!

  Hur kunde det ha blivit så?????

  Tidigare gick riksmannens riksdagslön till den enskilde riksdagsmannens konto! Numera går den via aktuellt partis partikassa för att passera vidare till den eller de partikamrater vilka utlovat full trohet till partiledaren i det parti, som funnit att ”Svensson” aldrig skulle komma att tänka eller handla självständigt och oberoende av vad partiet krävt för att denne skulle få finnas med på just den lista partiet godkänt! — Partiledargruppen hade godkänt!! OBS! Felskrivningen !

  Läs ”Knapptryckarkompaniet” av statsvetaren Anne-Marie Pålsson!

  Känn Dig lurad ”Svensson”! – Sverige är inget annat än en typisk ”demo-demokrati”!

 12. […] framförallt Socialdemokraterna ”spelat under täcket” gentemot hela svenska folket, ja.

  Den räcka krig svensk riksdag och regeringar har understött har kunnat understödas inte minst genom laglig desinformation.

  För rent lagligt står regeringen och riksdagen över svenska konstitutionen och är därför under den svenska konstitutionens jurisdiktion tillåtna att desinformera svenskarna.  Professor Eivind Smith ger den juridiska bakgrunden i SvJT 2004 hf8 s676:  Politikernas konstitution — eller folkets?  http://svjt.se/svjt/2004/676 .  Man förstår det också när man lusläser Radio och TV lagen, då denna tillåter regeringen att sända propaganda även gentemot svenskar.  Endast det som i någon viss jurisdiktion är brottsligt är inom denna jurisdiktion ett brott.  I en annan jurisdiktion, såsom den universella karmalagen, kan det naturligtvis ändå vara brottsligt och ge alla konsekvenser.  Eller i en krigsbrottstribunal eller i en annan internationell domstol.  (Fast enligt de ö.k. staten gjort så är det inte de enskilda som begår övergrepp åt staten utan staten själv som lovat följa dessa, och som då måste stämmas.  Men det kan ju ändras.)

  Observera att jurisdiktion inte är ekvivalent med fysiska gränser.  Jurisdiktioner finns i den virtuella juridiska världen, inte i den fysiska världen.  Människor är ofta inte medvetna om detta eller vad det innebär.  Det är inte ens säkert att de poliser du möter vet om det, eller i vare fall vill låtsas om det.

  Här en Twitter tråd där jag uppvisar hur UD inte kan ge källuppgifter till ett mediepåstående av utrikesminister:  https://twitter.com/legenet/status/714093333338005505.  Svaret från UD är postat en liten bit ned i tråden, 8:06 PM – 27 Mar 2016.  (I övrigt handlar tråden om hur ”the id” hålls på mattan under riksdagens lagar medan riktiga människor står direkt under mänskliga rättigheter – vilket alltså det inte ens är säkert att poliser respekterar då dessa kanske inte fattar att ”ID’na” och människorna är två helt skilda entiteter, den förra en virtuell juridisk entitet.)

  — LegeNet Holistisk detektivbyrå

 13. ”Varken riksdag eller regering är strängt bundna av konstitutionen och Sverige tillhör de demokratier som oftast ändrar sina grundlagar.”
  Återigen ett av många exempel där vi inte är lika inför lagen. Makten har tolkningsföreträde och makt är rätt. Lagarna används godtyckligt för att hålla folket nere för vem som helst kan drabbas av maktens nyck och det viktigaste blir då statens egna överlevnad på bekostnad av rättvisa, liv, demokrati, frihet och rättssäkerhet. ”Staten” kan ju inte straffas, men människorna bakom fiktionerna får ta smällen när personer inom systemkonstruktionen tjänar fiktionerna istället för människorna.

  Alltså, det spårar ur rejält inom systemet, som upprätthåller samma gamla parasiter, och det blir dag för dag mer pinsamt uppenbart för alla förutom parasiternas underhuggare, systemtjänarna.

 14. Det som är så svårt att veta är om politikerna är dumma i huvudet på riktigt — vilket i så fall är ännu farligare då detta innebär att där inte ens finns fungerande självbevarelsedrift — eller om de är dumma på låtsas.  De politiska strukturerna selekterar på lojalitet och konformitet så risken är mycket överhängande att det är på riktigt de inget fattar.  Lite intressant är det att se hur de tänker i förhållande till så kallade konspirationsteorier.  Tur att jag bild-tweetade ett sådant Tweet, för nu när jag kollade så hade riksdagsledamoten i utrikesutskottet tagit bort det igen, men här kan det ändå ses:  https://twitter.com/legenet/status/715308419192909824

  Dessutom kan konstateras att för statsbärande strukturer som inget vill fatta så måste de som fattar uppfattas som mycket hotande.  Det blir också alltmer censur på sociala medier.

 15. ONDSKAN som hindrar att komma till kärnan av frågor

  Fattigdom är ingen slump.  Den finns eftersom omsorg saknas.  Varför tillåter majoriteten en minoritet att kontrollera utan omsorg?  Politisk korrekthet är REN ONDSKA. Jag är så trött på detta med att skapa politisk uppdelning från vad s

 16. P.S. Just nu pågår det en insamling av missnöjda medborgare över hur Telecom-Giganterna försöker att helt ta över kontrollen av Internet! Detta tycks ske nere i Bryssel. Just nu har 378,987 individer runt om i Europa protesterat mot vad som tycks pågå nere i EU. – Närmaste mål är just nu 500.000 , men ”EU:Save the Internet – days left!” borde få varje missnöjd med rådande förhållanden att skriva in sitt namn – som protest mot hur ”översåtar” av alla de slag tycks tro att endast de skall ha rätt att få styra och ställa här i världen!

  ”EU:Save the Internet – days left!” borde alla genast reagera på! D.S.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here