12 KOMMENTARER

 1. Alla reflekterande människor skulle ha blivit oroade när Zbigniew Brzezinskis son, Mark, utnämndes till USAs ambassadör i Stockholm, 2011. Hans far hälsade också på här i Stockholm. Z-big, som pappan kallas, har skrivit boken The Grand Chessboard 1997. Den brukar kallas handbok i världsdiktatur. Marks bror, Ian, innehade en hög tjänst i Ukraina, som av Z-big i boken,utnämndes som ett för USA viktigt strategiskt land.

 2. ja, SvD:s ensidiga kritiserande av Ryssland och Putin börjar bli allt mera patetiskt.

  Är detta om doping, som idag rapporterades om på morgonekot kl 7:00 från ca 15:35 min in i sändningen verkligen sant?

  Låter helt otroligt att femton Ryska medaljörer i Rysslands eget vinter OS 2014 skulle ha varit dopade med hjälp av själva chefen för ett antidopningslab som tydligen fanns mitt i själva OS arenan. Detta med hjälp av Rysk underrättelsetjänst.

  Enligt min mening så låter detta mer som ett Aprilskämt.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/?programid=4540

 3. Varför säger inte alla SVD-prenumeranter upp prenumerationen när de dagligen serveras en allt mer tydlig propaganda från USA-NATO stratcom? Ingen förnuftig person borde sponsra propaganda som kan leda till krig. Dessutom är trenden tydlig att allt mer viktig information censureras, blockeras, exempelvis de omfattande flygutsläppen som täckt himlen den senaste veckan som används för militära syften, vilka har samband med USA:s och NATO:s militära teknik.
  Använd konsumentmakten – bojkotta krigshetsen och censuren. Alla icke korrupta journalister borde protestera genom strejk eller varför inte säga upp sig och starta en ny tidning som utgår från allmänintresset?

 4. Jag har slutat sedan länge att prenumerera på DN och SVD köper jag ibland för korsorden och för att se vad de verkligen skriver. SKRÄMMANDE! Jag använder min tid till att ta reda på vad som faktiskt händer för att ge en sannfärdig bild av vad som pågår i detta land. Jag är idag inbjuden att tala med ungdomar i SSU vilket är oerhört glädjande. De nordiska statsministrarna var igår i Vita huset, inbjudna till president Obama, för att få förhållningsorder.

 5. Var uppmärksamma på hur enormt farligt värdlandsavtalet är för oss. Europa offras för dollarn precis som vid WW2 när Usa avsiktligt orsakade Europas förödelse för att rädda sitt misslyckade parasitära samhällssystem från folkets vrede. Usa vill nog inte driva det till ett totalt kärnvapenkrig men att förstöra flera europeiska länder hjälper Usa ekonomiskt.
  Om vi inte fysiskt hindrar kärnvapen att placeras ut i Sverige på ett för Ryssland transparent vis blir vi måltavlor. Allt beskydd Usa erbjuder är ist ett direkt hot.
  Margot Wallströms utspel om Donald Trump är trams. Verkar vara ett taffligt försök att leda bort uppmärksamheten när omröstningen om värdlandsavtalet skall trumfas igenom utan att folket tillfrågas.

 6. Newsvoice är väl ett ryskt påfund? Propagandakanal för gangstern, mördaren och förbrytaren Putin?
  Alla svenskar som stödjer den vedervärdiga ryska krigshetsande diktaturen borde stämplas som landsförrädare.
  Gudskalov för USA och det fria demokratiska Europa.
  Skönt att vi har NATO, där Sverige snarast borde bli medlem.
  Och vem sprider desinformation – Inte är det SvD i alla fall. Här har vi pressfrihet till skillnad från i Ryssland där allt styrs av den vedervärdige Putin.

 7. I Nazityskland fungerade samhället enligt ”Fuhrerprincipen”: ”gör din uppgift, ställ inga onödiga frågor, lägg dej inte i saker du inte har med att göra” – denna princip tycks vara vägledande för svenska journalister och för svenska media – alltmer sen nån gång på 90talet. Hur ordnades Ukrainas vinst i melodifestivalen? Ställ inga frågor!

 8. Svar till Per Wiklund.

  Nej, NewsVoice är inte ett ryskt påfund. Nättidningen startade som en personlig blogg som växte organiskt som en följd av läsarnas intresse. En funktion är att balansera/kritisera propagandan i SvD, DN, SVT och andra MSM-tidningar.

  Läs mer om NewsVoice bakgrund och mål.

  Putin ger intryck av att vara en välinformerad och nyttig motkraft till det amerikanska imperiets erövringståg i Mellanöstern och destabiliseringspolitik i Europa. Min uppfattning är att USA utnyttjar främst Ryssland genom att ”filma” allt ont på Ryssland med avsikt att slussa pengar till den amerikanska vapenindustrin med understöd av den amerikanska bankindustrin.

  Vad jag vet är Putin varken mördare eller gangster. Ryssland bör dock öka pressens och medborgarnas frihetsgrader i de fall de är begränsade. Att Sverige skulle vara ett fritt land pressledes är ett aprilskänt, anser jag.

 9. Här kommer en länk till en ”humoristisk” tidningsartikel om ”skuggorna som hotar Europa” (läs Ryssland) på alla möjliga upptänkliga sätt. Artikeln är hemskt roligt skriven av Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker. Inte ett ord om att de skuggor, som förmörkar eller förpestar våra liv, som vi själva uppfattar dem, beror på vanvettiga politiska beslut tagna av EU-politiker.

  Varför överhuvud taget blanda in, eller skylla på, Ryssland när han själv och hans gelikar står som upphovsmän till majoriteten av alla trubbel som vi ser i Europa?

  http://www.svensktidskrift.se/blog/2016/09/23/skuggorna-som-hotar-europa/

 10. (2015) Gunnar Hökmark: En rädd regim gör så här

  Gunnar Hökmark som tydligen är bannlyst i Ryssland säger att:

  ”En regim som gör det här gör det för att den är rädd och innerst inne är den svag”.

  Det må så vara, men glöm inte Jan Guillou som är bannlyst från USA. Till Aftonbladet sa Guillou år 2003:

  ”Jag får inte ens flyga över amerikanskt luftrum längre. Man sa till mig att gör jag det igen så åker jag in.”

  (2003) Jan Guillou bannlyst i USA

  Anledningen till att Guillou inte får komma in i USA beror på rapporter som svensk säkerhetstjänst spritt över världen bla till USA om Guillou, säger Guillou.

  ”Senaste incidenten inträffade i USA i julas [2002]. Jan Guillou och hans fru var på väg till Tahiti och mellanlandade i Los Angeles.Hårdare kontroller och skärpta säkerhetsbestämmelser gör att även transitpassagerar numera måste passera passkontrollen i USA. För Guillou blev det tvärstopp när hans pass kontrollerades.
  – Upp kom en massa information och de sa att sådana som jag får inte sätta sin fot i USA, berättar han.”

  Skillnaden mellan Gunnar Hökmark i relation till Ryssland och Jan Guillou i relation till USA verkar vara att Hökmark som politisk propagandist har förmågan att sprida falska bilder av Ryssland medan Guillou i egenskap av journalist har förmågan att gräva fram obehagliga sanningar om egenmäktiga regimer, typ Sverige.

 11. Per wiklund 16 Maj, 2016 at 08:51

  När det gäller Ryssland är jag osäker på om de styrande är onda och dåliga för världen, när det gäller USA:s och Europas styrande är jag säker.

  Att de oerhörda övergrepp mot mänskligheten som USA:s och Europas orättmätiga ledare ägnar sig åt på hemmaplan och i världen inte gör ett adekvat intryck på Per wiklund är förbluffande. Som alltid, när den som uttalar sig ger intryck av att ligga inne med en med vattentäta skott avdelad hjärna, så inställer sig frågan: Är personen ifråga hjärntvättad eller korrumperad?

 12. Vladimir Putin verkar ju också tänka med bägge hjärnhalvorna plus kompletterar med resten till skillnad från den samling som försöker styra i väst. Skillnaden är också att de västliga politikerna är skrämda från vettet av sina uppdragsgivare och reagerar på allt som sker som en fårskock.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here