11 KOMMENTARER

 1. Det är möjligt att jag missat någon av Edward Snowdens poäng, men för egen del tycker jag att det är en större fara eller risk med att majoriteten, massan, helt uppenbart är lättmanipulerad och tycks gå på vad som helst som sägs i massmedias massiva nyhetsflöde. Folk är liksom förhäxade och skall till varje pris se ”nyheterna”. De upplever därmed att de hänger med i vad som händer och är välinformerade, när det i själva verket är precis tvärtom. De är desinformerade och manipulerade. Detta svarar dock mot folkets eget osjälvständiga flockmedvetande. Än så länge är det alltför få som börjat ifrågasätta och tänka själva. Som jag ser det, är det ingen fara om man inte längre har tilltro till vad som sägs i ”pressen”. Men förr eller senare skall vi alla vakna och lära oss att urskilja vad som är sant respektive falskt, skilja mellan vad som är ett urval av värderingar och åsikter och vad som är objektiva fakta. Kort sagt, bli medveten om att inte ta för givet att man kan hysa tilltro till det som sägs i massmedia. Men det måste bli sämre innan det kan bli bättre; precis som allt annat…

 2. Håller med. Hur skulle vi kunna gå ifrån hur medierna fungerar i dag till att lita på att dessa enbart publicerar fakta som inte gynnar maktelitens intressen? Även om denna metamorfos av medierna skulle vara klar i går, så saknas förtroendet. Framtiden hör till alternativa och fristående nättidningar som t ex NewsVoice.

 3. Sverige uppfyller inte kraven för denna öppenhet och förtroendet uteblir. Att miljöpartiet agerar i frågan om skydd för visselblåsare får ses som posetivt men det borde inte behövas i ett land som Sverige. Men nu sitter den svenska regeringen i knät på idiotrepubliken tillsammans med svensk media och kan därför inte ge Snowden den asyl och lika värde som våra politiker och journalister gafflar om hela tiden. Inte heller svensk media ställer några krav på att Snowden ska få samma asylrätt som alla andra politiskt jagade personer. Det hela är patetiskt och Löfven och hans allierade borde skämmas att man tar massmördare som UZA som partner. Det enda rätta är att ge Snowden asyl, allt annat är förräderi mot det demokratiska uppdraget.

 4. ”MIljöpartiet” (detta är inget parti för miljö) är idag ett extremkapitalistiskt parti som röstat för krig, som tagit bort utträdeskravet ur EUs frihandel, den frihandel som förslavar människor och förstör naturen och sänker folkets pensioner.

  Detta parti har medverkat till invandringen av extrem våldsam kvinnoförnedrande sekterism och medvetet ljugit för folket om denna extremisms sanna natur. De har utplånat Sveriges totalförsvar och sålt ut välfärden tillsammans med S och Allians.

  Det är höjden av hyckleri att dessa ”miljöpartister” har mage att snyfta om stackars visselblåsare när de faktiskt stödjer det mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten i sin realpolitik, samma kriminella företag som skapat de krig och den flyktingström som detta ”miljöparti” ständigt snyftar om. Massvis med barn och människor har drunknat i medelhavet som ett direkt resultat av ”det öppna hjärtats” flyktingpolitik.

  Jag blir spyfärdig.

  Ska man göra någonting med sådana hycklare är det att häckla dem med politisk satir och sanning tills de tryckts ner under 4%.

  Det skulle kunna vara början på ett RIKTIGT ekologiskt parti som liknar Vetenskapliga partiet.

  Tack på förhand till Universum!

 5. Utan skydd för visselblåsare har dom alternativet att sprida delvis felaktiga detaljuppgifter och tom spela galna senare för att nolla sin trovärdighet. Britten David Shayler med bakgrund i underrättelsetjänster ställde sig bakom mångas misstankar om att tunnelbaneattentatet 7/7 2005, var ett inside job med britternas underrättelsetjänster inblandade. Oberoende av hans uppgifter var det många fakta som bevisade förhandskännedom, förfalskade bilder ledande till falska anklagelser och utpekade individer som själva var anställda av underrättelsetjänsten.
  Så han var inte avgörande bara ytterligare bidragande. Men han misstänks också för att ha gjort felaktiga utpekanden. Alltså för detaljer som desinformerar.
  Så småningom började han verkligen bete sig märkligt, påstod sig vara Jesus och för att ha någon sorts märklig verklighetsfrämmande identifikation liknande annat som är på tapeten nu.
  Detta bör man ha i åtanke när man frekventerar altmedier som når ut. En del individer kan tänkas spela galna då och då eller sprida tokig info för att skydda sig.
  I spionernas dolda värld finns det ofta många lager under det som synes ske. Att vara rak och ärlig hör inte till det normala där.

 6. Eller, Peter, så har han påverkas ofrivilligt av t ex injektioner eller annat medicinska preparat!

 7. Nej då han har fått ett erbjudande han inte kunde motstå.
  En liten vink om vad som hände David Kelly tex.

 8. Det verkar som Edward Snowden har svårt att tänka radikalt. Det var längesedan jag slutade lita på media. Det har gjort mig medveten om vikten att ifrågasätta och tänka kritiskt. Misstror man auktoriteter av alla slag så misstror man också MSM – inkl. SR/SVT – eftersom de är politikernas, myndigheternas, bankernas och storföretagens språkrör.

 9. Snowden uttrycker sig väldigt onyanserat när han talar om ”pressen” i singular när det finns en mångfald av olika press-uttryck, vilka polariserats i MSM och alternativ, kritisk, media. Vilka talar han egentligen om när han säger att ”vi” är förlorade om vi inte har tilltro till pressen?

  Det saknas inte alls tilltro till massmedia då majoriteten av läsare flyttat sin tilltro från MSM till alternativa medier, vilka bättre beskriver och redogör för våra uppfattningar och erfarenheter av att tolka samtiden/verkligheten. MSM främsta uppgift tycks vara att försöka strippa av oss vår förmåga att ha tilltro till vår egen förmåga att tänka själva; som ett slags förmynderi.

  Helt klart har vi anledning att fråga oss vad det är vi står i begrepp att förlora när elitisterna förstår att de tappat greppet om allmänhetens samförstånd och vår tilltro till deras förmåga att styra via propagandakanaler. Vad är det för symboliskt och direkt våld/repressalier mot den breda allmänheten som vi kan förvänta oss framledes när situationen eskalerar? Elitisterna kommer att ha svårare att dölja sitt fascistiska tryne..

  I ett mångkulturellt och demokratiskt samhälle som hyllar frihet är det inget konstigt alls med alternativ media utan ska istället ses som något friskt som kan främja yttrandefriheten. I en frisk demokrati kan det inte bara finnas de åsikter som elitisternas för fram i sina diverse hegemoniska kanaler.

  Forskning och diskussion om alternativa medier:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1197&v=D8u-rNVe9bI

 10. Vad är fri press idag? Statligt ägda och kontrollerade organisationer och privatägda bolag som alla främjar ägarnas intressen. Det är bara miljardärer som har råd med fri press. Tack vare Internet kan alla publicera en gratis Blogg och det är den stora möjligheten som inte fanns före Internet, alla tidningar, böcker, radio och TV var kontrollerade av makten, Internet är The Game Changer.

 11. När kommer makten och tystar de delar av internet, vilka än så länge fritt försöker kläda av just den nuvarande styrande makten dess alla olika förklädnader?

  Snowden vågade lyfta på ”täckelsen”, men det blev för mycket för makten! Han kommer nog inte ha någon framtid – om inte någon motpol till den i västvärlden nu regerande makten – stöttar honom nu och i all framtid …

  Snart kommer säkert nya rigorösa regler att gälla – för att inte makten helt snart skall bli fullständigt avklädd!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here