Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Dansk riksdagsledamot ville bomba kvinnor och barn i Syrien

publicerad 1 juli 2016
- K. Reporter

Sören Espersen,   Wikimedia CommonsSören Esperson, talesperson för Danska folkepartiet slipper åtal för att han i november uttalat att kvinnor och barn borde vara legitima mål för västs bombningar mot IS i Syrien. Flera personer anmälde Esperson till polien för uttalandet, men polisen beslutade nyligen att lägga ner ärendet.

Det var två dagar efter Parisattackerna i november 2015 som Espersen sa att västländerna agerar som gentlemän i Syrien, men de behöver vara mer aggressiva för att vinna kampen mot IS.

“Vi bombar inte där det finns civila, men vi borde börja göra det”, sa Esperson.

Sören Esperson pekade på att IS [Islamska Staten] gömmer sig bakom kvinnor och barn i städer och byar och därför inte bombar dem. Det måste bli en ändring på det sa han i dansk TV. När han då fick frågan om han ansåg att väst skulle bomba kvinnor och barn svarade han: “Ja, självfallet”.

Den danska islamska föreningen (Islamsk Trossamfund) reagerade kraftigt och anklagade Espersen för att uppmuntra till terrorhandlingar.

Text: K. Reporter | Bild: Sören Espersen, foto: Wikimedia Commons

Relaterat

Danish MP: ‘Bomb women and children’ or lose to Isis

Danish MP cleared for ‘bomb civilians’ remark


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq