Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

NewsVoice och Antropocene attraherade nära 3 miljoner läsningar första halvan 2016

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 juli 2016
- Torbjörn Sassersson

Statistik NewsVoice - feb 2014 - juni 2016

NOTERAT. Nättidningen NewsVoice attraherade 1, 859 662 visningar första halvåret 2016 och under samma perioden fick Lars Berns bloggar runt 1, 1 miljoner visningar. Det visar på kraften i medborgarjournalistik respektive privat bloggande. Det känns uppmuntrande. Vi kan anta att många svenskar väljer att ta del av bloggosfärens innehåll vid sidan av eller istället för att enbart läsa mainstream media.

Grafen ovan visar NewsVoice besöksutveckling perioden februari 2014 tom juni 2016.

Så här kommenterar Lars Bern sin framgång:

Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson“Under första halvåret i år har den nya bloggen Anthropocene.live tillsammans med den gamla Antropocene.se haft cirka 1,1 miljoner besök av personer som varit intresserade av vad jag och några gästande skribenter har skrivit här. Flertalet krönikor har även slagit rekord i läsarkommentarer, många gånger ytterst viktiga kommentarer som kompletterat texterna på många sätt.

Med tanke på att den här bloggen är inriktad på allvarliga frågor inom vetenskap, politik, miljö, säkerhet m.m. och på intet sätt försöker vara en publikfriande blogg för bred underhållning, är det enorma intresse som ni läsare visat ytterst talande.

Bloggen har tagit som sin uppgift att kritiskt granska den etablerade makten inom politik, ekonomi och vetenskap och att punktera den politiska korrekthet som tyvärr helt strypt den fria debatten i MSM (Main Stream Media) och Public Service. Vi upplever numer dagligen hur dessa medier systematiskt förtiger viktiga nyheter och information som man inte vill skall nå ut till allmänheten. Istället matas vi systematiskt med meningslösa nyheter och ren desinformation. Den journalism som en gång beskrevs som den tredje granskande statsmakten har i vårt land blivit en integrerad del av makten.”

Läs mer: Anthropocene slår rekord!

Besöksperiod första halvåret 2016

  • NewsVoice: 1,859 662 visningar
  • Antropocene: 1,100 000 visningar
  • Totalt: 2,959 662 visningar

Jag vill passa på att tacka Lars Bern för sin generositet att låta NewsVoice publicera hans tankeväckande analyser. Utan tvekan har Berns skrivande dragit fler läsare till NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq